»Den mest interessante stilling, jeg kan komme i tanke om«

Mette Davidsen-Nielsen er ovenud lykkelig for sin nye titel som direktør for Information. »Jeg har så meget sympati og interesse for bladet, at det er svært ikke at kaste al min begejstring ind i det.«

Mette Davidsen-Nielsen er ovenud lykkelig for sin nye titel som direktør for Information. »Jeg har så meget sympati og interesse for bladet, at det er svært ikke at kaste al min begejstring ind i det.«

45-årige Mette Davidsen-Nielsen blev i dag præsenteret som den nye direktør på Information. Det var et jobtilbud, hun ikke kunne sige nej til.

»Jeg tror, det er den mest interessante stilling, jeg kan komme i tanke om,« siger hun til Journalisten.dk.

Hvorfor?

»Information er så væsentligt et sted med så mange muligheder. Jeg har så meget sympati og interesse for bladet, at det er svært ikke at kaste al min begejstring ind i det.«

Hvorfor så direktørposten? Der mangler jo også en chefredaktør.

»Mine kompetence ligger et sted imellem administrerende direktør og chefredaktør, idet jeg både har arbejdet redaktionelt i mange år, men samtidig har arbejdet meget med strategiudvikling, målgrupper og branding. Det kan være en kæmpe fordel, for tit kan det være et problem, hvis de to verdenerbliver for adskilte. Men jeg interesserer mig for begge ting. Til gengæld har jeg aldrig lavet avis, og jeg er heller ikke klassisk nyhedsmenneske. Jeg har arbejdet med dokumentar og tema, men jeg har også arbejdet meget med kultur. Så jeg har brug for en partner, der er stærk til det, jeg ikke er. Jeg er rigtig glad for at gå ind i et ledelsesteam.«

Hvilken type chefredaktør vil du gerne have ved din side?

»Nu er jeg lige blevet administrerende direktør for cirka ni minutter siden eller sådan, og nu går der en proces i gang for at finde den nye chefredaktør. Jeg er med i det ansættelsesudvalg, der skal finde den nye redaktør, men mere kan jeg ikke sige om det nu.«

Der har været skrevet en del om det headhunter-bureau, der var hyret til at udfylde de ledige chefstole. Er det det, der har fundet dig?

»Det ved jeg rent faktisk ikke. Jeg er blevet kontaktet af bureauet, men hvem der har fundet på det, ved jeg ikke. Det er jo et samarbejde mellem avisen og bureauet, men hvem der har fået ideen ved jeg ikke.«

Der har også været skrevet en del om uro i ledelsen på Information. Hvad vil du gøre for at skabe stabilitet?

»Mit indtryk er, at der er stabilitet. Den konstituerede ledelse har gjort det rigtig godt, og medarbejderne er meget selvstændige. En god organisation skal helst kunne klare sig uden ledelse et stykke tid.«

Har du gjort dig nogen tanker om, hvad du vil med avisen?

»Ja. Information er et sted, hvor man meget hurtigt kan få mange ideer. Det gælder om at være oppe på tæerne med ørerne nede ved jorden. Først og fremmest skal jeg i dialog med huset og medarbejderne og høre deres ideer, før jeg fortæller om de ideer, jeg har. Jeg vil ikke melde ud, at vi skal til den ene side eller den anden.«

Du går jo ind i avisbranchen, som ikke klarer sig særlig godt. Hvorfor?

»Information klarer sig udmærket. Det er et nichemedie, og de har fremtiden foran sig. Men det er selvfølgelig en kæmpeudfordring. Men de første to år på DR 2 sagde alle folk også, at det var umuligt. Så dét har jeg prøvet før.

Hvad kan du tage med dig fra DR 2?

»Mange ting. Det også var en nichekanal, der havde en vis omnibuskarakter. Det handler om at tage væsentlige stofområder, der bliver betragtet som tunge, og så gøre dem moderne appellerende. Det handler om miljø, udland, politik og debat. Og så er der målgruppe-sammenfald, så jeg kender målgruppen.«

Sidst vi talte sammen, var det, fordi du var blevet formand for Kulturministeriets udvalg, der skal sætte rammerne for den nye radiokanal. Fortsætter du med det?

»Nej. Efter aftale med Kulturministeriet er jeg fratrådt. Både Kulturministeriet og Information skal være helt sikre på, at der ikke er et habilitetsproblem.«

Mette Davidsen-Nielsen tiltræder på Information 1. september.

0 Kommentarer