Den levende i levende billeder

  MEDIEKONCENTRATION. JP/Politikens Hus stopper ikke sin vækst med købet af tv-produktionsselskabet Skandinavisk Film Kompagni.Administrerende direktør Lars Munch ønsker i de kommende år at udvide antallet af medier i JP/Politikens Hus yderligere.»Nu skal jeg passe på ikke at lyde for poppet. Men intet medium skal være os fremmed,« siger Lars Munch.

MEDIEKONCENTRATION. JP/Politikens Hus stopper ikke sin vækst med købet af tv-produktionsselskabet Skandinavisk Film Kompagni.

Administrerende direktør Lars Munch ønsker i de kommende år at udvide antallet af medier i JP/Politikens Hus yderligere.

»Nu skal jeg passe på ikke at lyde for poppet. Men intet medium skal være os fremmed,« siger Lars Munch.

Han peger på, at nyhedsformidling via internet og mobiltjenester i øjeblikket har den største vækst i mediebranchen:

»Den vækst skal vi være en del af.«

Lars Munch kalder Skandinavisk Film Kompagni det mest interessante tv-produktionsselskab i Danmark. Han fremhæver desuden selskabets gode økonomi.

»De to forhold var i sig selv begrundelse nok for os til at købe en del af Skandinavisk Film Kompagni,« siger direktøren, men tilføjer:

»Skandinavisk Film Kompagnis E-division har også stor ekspertise i at producere levende billeder til nettet. Den ekspertise vil vi udnytte til at få flere levende billeder i Jyllands-Postens, Politikens og Ekstra Bladets netaviser.«

Købet af Skandinavisk Film Kompagni cementerer JP/Politikens Hus' position som en af de største spillere på det danske mediemarked.

»Debatten om mediekoncentration er væsentlig, fordi eventuelt misbrug af mediekoncentrationen selvsagt er meget problematisk. Men hvis vi skal bevare en sund og fri presse i Danmark, skal de danske udgivere være endnu stærkere end i dag,« mener Lars Munch.

Han peger på, at danske medieudgivere er i hård konkurrence med internationale medieimperier som Murdochs, Orkla, Bonnier og MTG.

»Overtagelsen af Skandinavisk Film Kompagni giver JP/Politikens Hus en større mediemæssig bredde og et handlerum, der samtidig sikrer det frie ord bedst muligt,« siger Lars Munch med henvisning til JP/Politikens Hus' grundlov, der fastslår, at alle husets redaktioner skal være selvstændige og uafhængige.

0 Kommentarer