Den Korte Avis glemmer kreditering – igen

Den Korte Avis skrev artikel om et retsmøde, avisen ikke havde overværet. Efter en henvendelse fra journalist Sune Fischer, Ekstra Bladet, rettede avisen. »Det virker, som om de ikke er omhyggelige med at citere andre medier,« siger han. Chefredaktør på Den Korte Avis Ralf Pittelkow: ”I dette helt enkeltstående tilfælde var krediteringen smuttet.”

Journalisten fra Ekstra Bladet Sune Fischer undrede sig, da han i går kunne læse om sagen mod ”Tunnelmanden” på Den Korte Avis.

»De omtaler et ordret citat fra retsmødet, men de var der ikke. Det var en fra TV 2, BT, Ritzau og så mig,«

Det er langtfra første gang, at Den Korte Avis bliver grebet i at sløse med krediteringen. I marts kunne Journalisten skrive om, hvordan Den Korte Avis stjal andre mediers historier. I april handlede det om, at avisen brød ophavsretten ved at undlade fotobylines.

Den manglende kreditering i artiklen om Tunnelmanden fik Sune Fischer til at rette henvendelse til Karen Jespersen, redaktør på Den Korte Avis:

”Kom det bare til jer sådan ud af den blå luft eller hvordan? Eller er der en bagvedliggende årsag til, at I ikke citerer et af de tilstedeværende medier?” skriver Sune Fischer blandt andet i mailen.
Redaktør Karen Jespersen svarer tilbage, at de nu vil kreditere et medie.

”Kære Sune. Vi er meget omhyggelige med at kreditere de medier, vi citerer fra – selvfølgelig. Citatet om koranen i den pågældende artikel er fra tv2.dk. Og det er nu anført.Det var en beklagelig fejl. Tak for hjælpen,” skriver Karen Jespersen.

Sune Fischer siger, at han og hans kolleger jævnligt undrer sig over Den Korte Avis' dækning af retssager.

»Jeg er retsreporter, og jeg har aldrig set en journalist fra Den Korte Avis til et retsmøde. Jeg kan selvfølgelig ikke dække alle retssager, så det kan ikke udelukkes, at de kommer til nogle sager, hvor jeg ikke er. De beskriver gerne retsstof, og for mig virker det, som om de ikke altid er lige omhyggelige med at citere andre medier,« siger han til Journalisten.

Chefredaktør Ralf Pittelkow skriver i en mail til Journalisten, at han ser sagen anderledes.

”I dette helt enkeltstående tilfælde var krediteringen smuttet. Vi er ellers særdeles omhyggelige med at kreditere, hvilket enhver, der læser Den Korte Avis, vil kunne overbevise sig om. Det er således uden nogen form for hold i virkeligheden at hævde, at kreditering nærmest skulle være undtagelsen hos os. Og det er os en gåde, hvorfor påstanden fremsættes,” skriver han.