Den Korte Avis er i luften

Ralf Pittelkow og Karen Jespersens nye netavis er gået i luften og startede med et interview med Lars Løkke Rasmussen. Den tidl. statsminister lover på Facebook at være daglig læser.

Ralf Pittelkow og Karen Jespersens nye netavis er gået i luften og startede med et interview med Lars Løkke Rasmussen. Den tidl. statsminister lover på Facebook at være daglig læser.

Ralf Pittelkow og Karen Jespersens nye netavis gik i luften i går søndag. Avisen skal levere et kort og overskueligt overblik over nyhederne. Der må gerne være holdninger, men avisen må ikke blive tendentiøs, fortalte Ralf Pittelkow til Journalisten.dk i starten af måneden.

Avisens egne folk suppleres af nyhedsbureauet Newspaq, der har indgået aftale om at levere korte nyheder.

Nu er avisen så ude. Første udgave åbnede blandt andet med et interview med tidl. statsminister Lars Løkke Rasmussen. Kort efter offentliggørelsen af interviewet skrev Løkke på sin åbne Facebook-profil:

"I dag kom så første udgave af Den korte Avis, som der kan tegnes gratis abonnement på. Jeg er ikke altid enig med Pittelkow, men glæder mig altid over hans skarpe pen, så jeg har savnet hans kommentarer i JP. Også af den grund har jeg besluttet at være daglig læser af Den korte Avis. Og så har jeg i øvrigt givet et interview til avisens første udgave. Her efterlyser jeg større sammenhæng mellem Den røde Regerings ord (som lyder mere og mere som Venstres i valgkampen) og regeringens handling. Mvh. Lars Løkke Rasmussen"

Den Korte Avis har også offentliggjort listen over bidragydere, ud over de to stiftere. Listen rummer flere navne fra Jyllands-Postens debatunivers, eksempelvis Firoozeh Bazrafkan og Farshad Kholgi. Men listen er lang og rummer i skrivende stund 70 navne med meget forskellig baggrund.

Den Korte Avis vil i første omgang være finansieret af stifterne, men på længere sigt er det planen, at den skal kunne overleve på annonceindtægter.

0 Kommentarer