Den Gyldne Blok går til Skive Folkeblad

De midt- og vestjyske kolleger har her til aften uddelt fire priser ved den årlige gallafest. Den Gyldne Blok går til Bodil Emtkjær fra Skive Folkeblad for afsløringer af ”lyssky dispositioner” hos et lokalt pengeinstitut. Her er alle fire vindere

Lige nu er over 100 journalister samlet til gallafest hos Dansk Journalistforbunds Kreds 5. For femte år i træk mødes de midt- og vestjyske kolleger, fester og uddeler samtidig fire priser.

Journalist Bodil Emtkjær har netop modtaget Den Gyldne Blok for sine artikler i Skive Folkeblad om et lokalt pengeinstitut, oplyser Kreds 5.

I nomineringen af artikelserien, der blev bragt i avisen i 2013, lyder det blandt andet:

”Bodil Emtkjær har beskrevet, hvordan det velansete lokale pengeinstitut, den daværende Sparbank Vest, var dybt involveret i lyssky dispositioner og tvivlsomme samarbejdsrelationer, der kom til at koste banken dens selvstændighed. Førstehåndskilder blandt daværende medarbejdere afdækker en kultur, hvor der, med citat fra en rubrik, var ”noget rivende galt med moralen”. Detaljerige beskrivelser fra interne møder og indblik i akter løfter dette velskrevne og modige stykke journalistik, hvor der bliver sat navn og billede på slynglerne.”

De andre nominerede var instruktør Anne Holst Moulvad for dokumentarfilmen 'Tangentspilleren' om den Asperger-ramte Kristian Andersen fra Herning, som hun har fulgt i fem år; samt journalist Knud Jakobsen fra Struer for bogen 'Danskeren bag bomben' om doktor Charles Lauritsen fra Holstebro, der har haft afgørende indflydelse på den vestlige våbenindustri i en menneskealder.

Der uddeles også tre andre priser ved gallafesten: Årets Overraskelse, Den Visuelle Pris og Årets Talentpris.

Årets Overraskelse

Årets Overraskelse modtager førnævnte Knud Jakobsen netop for sin bog om Charles Lauritzen.

”Det var en tilfældighed, at Knud Jakobsen kom på sporet af historien om Charles Lauritsen, men han forfulgte dette spor, der førte ham til et barnebarn i USA, som har givet ham adgang til breve, fotos og anden dokumentation. Derfor ved vi nu, hvor stor en rolle danskeren har haft i udvikling af snart sagt ethvert nyt, teknologisk våben i den vestlige verden,” lyder det i nomineringen.

Her var også 'Tangentspilleren' nomineret samt en digital præsentation af 'Studieby Holstebro' fra kommunikationsteamet ved Holstebro Kommune.

Den visuelle pris

Den Visuelle Pris blev vundet af Jeppe Lund Sørensen og Kristian Fjord fra Studio 1-2 i Herning. De får prisen for en image-video for firmaet Pressalit.

”Der er så mange fantastiske detaljer via en ypperlig kameraføring, en eminent efterbehandling og grading samt en sikker redigering, at øjet hviler ved et sandt mesterværk,” lyder det i nomineringen.

Her var de to andre nominerede fotograf Flemming Hansen fra Herning Folkeblad for et foto fra et sæbekasseløb, og Rikke Kjær Haukrogh for en kogebog med vestjyske livretter.

Årets Talent

Talentprisen er målrettet journalister og fotografer under uddannelse. Den modtog Mona Aaberg fra Dagbladet Holstebro-Struer for en artikelserie om 'Trekanten', et indvandrertungt område i Holstebro.

”Historien om to somaliske søstre er en varm historie om søskendekærlighed og fremtidsdrømme. Gennem velvalgte citater og beskrivelser giver Mona Aaberg os et nuanceret billede af kulturen i et vestjysk-somalisk samfund,” lyder det i nomineringen.

De andre nominerede var Rikke Nørgaard for artikelserien 'Røgfri skoledag' i Herning Folkeblad, samt Thomas Overgaard Nielsen fra Studio 1-2 i Herning for en fotoserie med sin smartphone.

Kredsformand Ivan Hejlskov er tilfreds, udtaler han i en mail fra Kreds 5.

”Jeg er meget tilfreds med, at det igen i år er lykkedes at samle over 25 procent af vore medlemmer til en gallafest, hvor vi hylder vore egne talenter,” udtaler han.

2 Kommentarer

Johan Nielsen
2. AUGUST 2014
Bodil Emtkjær er et fund på
Bodil Emtkjær er et fund på Skive Folkeblad.
Det er en storslået oplevelse som læser at blive guidet så kompetent gennem Skives bygningshistorie, som Bodil Emtkjær har gjort i Skive Folkeblad fredag 01. og lørdag 02. august.
Fornem research, brug af god, solid baggrundsviden, udvælgelse og disposition i topklasse.
Uden løftede pegefingre får vi en dokumenteret skildring - også på billedsiden - af Skives stadig eksisterende- og de pragtbygninger, som er besluttet nedrevet og erstattet af moderne rædsler. Illustrativt sammenlignet med nænsomt gennemførte renovationer, som f. eks. Brogården.
Jeg skal ikke gøre mig klog på god journalistik, men som læser er man nok engang godt betjent med Bodil Emtkjærs arbejde.
Anja Dybris
9. MARTS 2014
Jeg synes det er interessant
Jeg synes det er interessant og oplysende, at læse om den gedigne og vedkommende journalistik i mange former, der udføres med talent og ihærdighed - igennem mange udtryksformer og på mange platforme - udenfor hovedstadsområdet.
Og hvorfor skulle man ikke holde en fest, hvor man anerkender hinandens indsats for kvalitet i journalistik?