Den går ikke

INTERVIEW. På 19 års afstand gengav jeg Stig Andersens spørgsmål om Storebæltsbroen til Knud Østergaard anderledes, end det blev stillet. Men essensen var den samme: "Hvad er formålet med Storebæltsbroen?"

INTERVIEW. På 19 års afstand gengav jeg Stig Andersens spørgsmål om Storebæltsbroen til Knud Østergaard anderledes, end det blev stillet. Men essensen var den samme: "Hvad er formålet med Storebæltsbroen?" Jeg skal samtidig beklage, at jeg skrev, at ministeren svarede straks. Det er korrekt, men naturligvis uvæsentligt, at der gik en rum tid, før hans – udmærkede – svar kom.
Jeg vil samtidig fastholde, at dit spørgsmål er dumt. Enhver måtte dengang vide, hvad Storebæltsbroen ville betyde for samfærdslen mellem landsdelene og for dansk erhvervsliv – i endnu højere grad end den første lillebæltsbro i 1935. Tror du virkelig, at der havde været flertal for et så enormt projekt, hvis formålet bare havde været af få mælken hurtigere over vandet?
Dit spørgsmål dengang giver DR i en nøddeskal. Det er blevet lidt, men ikke meget bedre siden.
Niels Jürgensen, Morgenavisen Jyllands-Posten, Moskva

 

SVAR. Niels Jürgensen fortsætter med at manipulere og gentager endnu en gang et forkert citeret spørgsmål. Spørgsmålene "Hvad er formålet med Storebæltsbroen?" og "Hvor får danskerne glæde af Storebæltsbroen?" er ikke ens, hverken i essensen eller holdningen. Til Niels Jürgensens orientering er der ikke mindst fordomsfuldheden til forskel.
Og jeg er sikker på, at de 52 sekunder, det tog den ansvarlige minister for danmarkshistoriens største enkeltinvestering at svare på, hvor danskerne får glæde af Storebæltsbroen, ikke var "uvæsentlige", hverken for Knud Østergaard eller for de seere, som oplevede det.
Når enhver, som Niels Jürgensen skriver, måtte vide, "hvad Storebæltsbroen ville betyde for samfærdslen mellem landsdelene og for dansk erhvervsliv", kan man undre sig over, at den ansvarlige minister skulle bruge 52 sekunder på at finde et konkret svar på, hvor danskerne får glæde af broen. Og det var præcis, hvad der skete.
Niels Jürgensen har naturligvis lov til at fremture med, at han synes, spørgsmålet til trafikministeren var "dumt". Hvad han vil kalde sin egen fremturen, kan han formentlig også finde en betegnelse for.
Stig Andersen, journalist

 

0 Kommentarer