“Den forfængelighed, som det er at ville have sit navn i radioen eller sin byline i avisen, den har jeg ikke”

    Navn: Louise Krage.Alder: 29 år.Nyt job: 1/8 fra P3, DR, til lærer på Grundtvigs Højskole.Uddannelse: Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2002.Karriereforløb: Har arbejdet på Danmarks Radio, primært som producer på P3-programmerne KRONSJ og Mads & Monopolet.

Navn: Louise Krage.

Alder: 29 år.

Nyt job: 1/8 fra P3, DR, til lærer på Grundtvigs Højskole.

Uddannelse: Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2002.

Karriereforløb: Har arbejdet på Danmarks Radio, primært som producer på P3-programmerne KRONSJ og Mads & Monopolet.

Hvorfor forlader du DR? Det er meget ambivalent, for jeg var ikke færdig med DR. Jeg var super-glad for at være der og var rigtig glad for mine kolleger og det, jeg lavede. Men jeg har altid haft en fornemmelse af, at undervisning var det, jeg skulle. Jeg er selv vokset op på en højskole, så jeg kender den verden og synes, den er fed. Ved et tilfælde så jeg, at stillingen var slået op, og så tænkte jeg, at det muligvis var min drømmestilling.

Hvorfor en højskole frem for DR? Den forfængelighed, som det er at ville have sit navn i radioen eller sin byline i avisen, den har jeg ikke. Jeg er glad for at producere selv, men det er ikke et grundlæggende behov, jeg har. Når jeg på KRONSJ har brugt en uge på at lave et program og har lagt kræfter og hjerteblod på at sende det ud i æteren, kommer der – hvis bølgerne går højt – tre mails i mailboksen som respons. Og der er altså en kvart million, der hører det. Jeg savner den umiddelbare nærhed, der er, når man står over for nogen og kan mærke deres respons.

Hvordan kan du bruge dine erfaringer? Jeg kan bruge alt det, jeg har lært som journalist, og alt det, jeg har lært om at være kollega på en arbejdsplads. Som underviser står man alene foran eleverne, men samtidig er man jo også en samlet lærergruppe, der kæmper for den skole, man er på, og som forhåbentlig har en eller anden form for fælles ånd. På P3 var vi to mennesker, der sad og lavede KRONSJ, og i princippet havde vi ikke noget at gøre med dem, der lavede de andre programmer. Man sidder meget og kæmper sin egen kamp midt i det hele.

Hvad venter du dig af dine kommende elever? Jeg forventer ikke andet end lyst og engagement. Jeg har ikke nogen ambitioner på deres vegne, og jeg forventer ikke noget stort talent. Kernen i højskolen er, at der kommer vidt forskellige mennesker. Nogle kommer med mange ressourcer, og andre kommer med færre. Der vil være de super-ambitiøse, der næsten er klar til journalisthøjskolens optagelsesprøve, og så vil der være dem, der måske hænger lidt mere med røven i vandskorpen. Det vigtigste er, at jeg kan få alle med.

Hvilke journalistiske dyder vil du lægge vægt på? Min vigtigste ambition er at lære dem at skrive levende. For det kan de bruge i alle livets facetter, uanset om de vil være journalister eller alt muligt andet. Jeg vil også lægge vægt på deres nysgerrighed og lære dem selv at tage initiativ.

Hvilke råd vil du give de elever, der gerne vil ind i branchen? Der vil garanteret være nogle imellem, som synes, det bare er enormt spændende med den der mediebranche uden at have den der drivkraft, der hedder »jeg vil fandme ud og fortælle nogle historier«. Så jeg vil give dem det råd, at de skal have noget på hjerte.

0 Kommentarer