Den fødte vinder

Der var optræk til ballade i forbindelse med valget til embedet som revisorsuppleant. Men valget var måske afgjort, endnu før kampen blev fløjtet i gang.

Igen i år var der kamp om den eftertragtede post som revisorsuppleant i Journalistforbundet. Kandidaterne Carsten Hartmann-Pedersen fra Arbejdsløshedsgruppen, Hans Bjerregård fra Ekstra Bladet og Torben Lodberg fra Kredsgruppen værdigede ikke hinanden mange blikke, da det endelige slag skulle stå onsdag eftermiddag.

"Jeg anbefaler, at I stemmer på Hans. Han har gjort det godt i flere år, og nu, hvor der er kampvalg, skal han have lidt støtte fra vennerne," lød Kredsgruppens Kai Aage Jensens opfordring til salen.
Uro blandt de delegerede tvang dirigenterne til at kalde Hans Bjerregård til talerstolen. Her begejstrede han forsamlingen med sit retoriske talent.

"Jeg røber næppe nogen hemmelighed ved at sige, at valgkampen i år har været usædvanlig barsk. Med en let omskrivning af Storm P.s ord:

Valgkampen har været som en barneskjorte – kort og beskidt."

Herefter afviste Hans Bjerregård rygter om rødvin til flere tusinde kroner og kilometervis af limousinekørsel for forbundets penge.

"I øvrigt vil jeg gerne takke for de mange opfordringer, jeg har modtaget, til at stille op som næstformand. Af hensyn til min privatøkonomi har jeg valgt at takke nej," fortsatte Bjerregård, inden han gik over til det seneste års resultater.
"Fodboldlandsholdet har kvalificeret sig til VM. Rollo og King scorede en flot andenplads ved det Europæiske Melodi Grand Prix med sangen… Tag billedet af dine bukser ned af mit bord?

Lad os ikke spille hasard med disse resultater! Især ikke i et år, hvor vi skal tage afsked med vor store næst-rorgænger Christian Kierkegaard.

Af hensyn til kontinuiteten i forbundets arbejde vil jeg meget kraftigt advare imod at skifte ud på to så centrale poster som revisorsuppleant-posten og næstformand-posten samtidig," sluttede Hans Bjerregård.

Efter den tale var valget allerede afgjort, og med 250 stemmer i ryggen kan Hans Bjerregård atter indtage revisorsuppleantens stol i Journalistforbundet.

0 Kommentarer