Den evige toer stopper

 I 12 år har Christian Kierkegaard stået bag formanden i DJ. Nu stopper DJs næstformand for at blive direktør i Dansk Fagpresse.

 

I 12 år har Christian Kierkegaard stået bag formanden i DJ. Nu stopper DJs næstformand for at blive direktør i Dansk Fagpresse.

-Hvad har fristet dig ved direktørposten i Dansk Fagpresse?
"Fortsat at arbejde med medier og uddannelse og at være i en organisation inden for medieområdet.

-Hvorfor vil du hellere være direktør i Fagpressen end næstformand i DJ?
"Nu har jeg været næstformand i 12 spændende år. Men hvis jeg skal videre professionelt, så har jeg fået en god mulighed nu. Det er primært et egoistisk valg, men samtidig er det også for DJs skyld. 12 år er lang tid, og en organisation kan have godt af fornyelse."

-Hvorfor har du aldrig stillet op til formandspo-sten i DJ?
"Rollefordelingen har været vigtig. Formanden har de højprofilerede områder som overenskomstforhandlinger. Min interesse har mere ligget i områder som uddannelse, beskæftigelse og pensioner. Samtidig er det vigtigt, at formand og næstformand fungerer godt sammen, og der ikke opstår rivalisering. Så man kan sige, at jeg har været selvvalgt toer."

-Hvad er de vigtigste ting, du har udrettet i de 12 år, du har været i forbundet?
"Jeg har været med til at opbygge Center for Journalistik og Efteruddannelse (CFJE) og været med til at udvikle Den Journalistiske Efteruddannelse.
Så er der DJs organisationspolitik. Da jeg startede, var det svært at blive optaget. Vi har udviklet os fra en standsforening til en fagligt baseret organisation.
Jeg har også arbejdet for en accept af freelanceområdet og været med til at få idéen til JobService."

Der skal vælges en ny næstformand på delegeretmødet den 16.-17. april.

Læs også: Kampen om andenpladsen

0 Kommentarer