Den enes død …

Politikens Hus har købt Aktuelts læserarkiv for omkring 15 millioner kroner. Dermed får Politiken med et snuptag mulighed for at øge sit oplag med op til 22.000 aviser – antallet af nuværende Aktuelt-abonnenter.

Aviskrigen viser endnu en gang sit ansigt. Denne gang ved Politikens overtagelse af Aktuelts læserarkiv, hvor avisens omkring 22.000 abonnenter er registreret i en database. Kampen om avisabonnenterne har fået Politikens Hus til at betale omkring 15 millioner kroner for arkivet, siger en kilde til JOURNALISTEN.

Den pris vil hverken A-Pressen eller Politikens Hus bekræfte. Men den administrerende direktør for Politikens hus, Lars Munch, er meget tilfreds med aftalen.

"Det er et mål i sig selv for alle aviser at få flere abonnenter. Vi tjener på hver eneste avis, vi sælger. Og jo flere vi sælger, jo mere interesserede er annoncørerne," siger Lars Munch.

A-Pressens direktør Bjarne Salomonsen er også vældig glad for aftalen med Politiken.

"Vi er gået efter en aftale, som tilgodeser Aktuelts læsere og medarbejdernes avisprojekt. Samtidig sikrer vi os, at vi betaler alle dem, vi skylder penge."

Aktuelts tillidsmand Nicolai Kampmann er også tilfreds med aftalen, fordi Aktuelt Weekend-projektet får lov til at bruge læserarkivet og også kan bruge Politiken til at markedsføre deres salgsmateriale. Politiken skal også betale for produktion og levering af de første fire udgaver af Aktuelt Weekend.

"Vi er bestemt opløftede over den aftale. Det er et vigtigt skridt på vejen mod Aktuelt Weekend," siger Nicolai Kampmann. (Læs historien "Aktuelt er lukket" på side 5.)

Han mener ikke, at A-Pressen har brudt princippet om, at de første 21 dage efter lukningen er helliget medarbejdernes forsøg på at redde avisen.

"Læserarkivet mister værdi for hver dag, der går. Så vi er godt tilfredse med, at A-Pressen har lavet en aftale, som tilgodeser os, der arbejder med Weekend-projektet."

Nicolai Kampmann vil heller ikke kommentere prisen på læserarkivet. Men at tallet på 15 mio. kroner er tæt på virkeligheden, kan forklares med en simpel kalkule. I Aktuelts læserarkiv er der 18.000 abonnenter, som ikke holder Politiken. Og hver abonnent er omkring 1.000 kroner værd i markedspris. Det giver en pris på 18 mio. kroner. Men Politiken kan selvfølgelig ikke regne med, at alle de 18.000 abonnenter gentegner deres abonnent.

Beløbet er slet ikke urealistisk, mener B.T.s administrerende direktør og chefredaktør, Kristian Lund.

"Det koster mellem 1000 og 1500 kroner at få en abonnent i markedsføringsudgifter i dag. Og hvis Politiken kan holde på 10.000 af Aktuelts abonnenter, så er det en god aftale," siger Kristian Lund, der også bød på læserarkivet.

"Jeg havde en anden plan, end den Politiken fik hjem. I den indgik blandt andet at overtage en del af medarbejderne fra Aktuelt og ansætte dem på B.T. Men det var LO åbenbart ikke interesseret i," siger Kristian Lund.

B.T. var interesseret i læserarkivet, fordi mange Aktuelt-abonnenter også købte B.T. Men der er endnu flere Aktuelt-abonnenter, der læser Politiken. Omkring 4.000 af Aktuelts abonnenter holder allerede Politiken, og det er ikke til

Politikens fordel. Politiken tilbyder også Aktuelts abonnenter, at de kan forny deres abonnement til halv pris. Alligevel mener Lars Munch, at de har lavet en god aftale.

"Vi tror selvfølgelig på, at mange af Aktuelts abonnenter fremover vil holde Politiken."

0 Kommentarer