Den Blå Avis solgt for 2,1 milliarder kr.

Mediegiganten eBay har købt Danmarks største handelsportal, Den Blå Avis, for 2,1 mia. kr., skriver Business.dk. Ejeren og bladkongen Karsten Ree forgyldes personligt. (opdateret)

Mediegiganten eBay har købt Danmarks største handelsportal, Den Blå Avis, for 2,1 mia. kr., skriver Business.dk. Ejeren og bladkongen Karsten Ree forgyldes personligt. (opdateret)

Købet sker som led i en større europæisk offensiv, hvor eBay er igang med at sætte sig på hele markedet for elektronisk handel og som nu også indebærer overtagelsen af Den Blå Avis. Webudgaven af Den Blå Avis er i øvrigt i dag Danmarks største handelsportal med omkring en million brugere om måneden, skriver Business.dk.

Når købet sker nu, så skyldes det blandt andet, at de danske mediehuse har forsømt chancen for at sætte sig på markedet for online-rubrikannoncer. Derfor har internetgiganten eBay pæne muligheder for at suge millionvis af kroner til sig, er vurderingen fra medieanalytiker Henrik Schultz fra Kaupthing Bank.

Forleden udtalte han således til Erhvervsbladet, at livet kan blive en del surere for de danske dagblade, hvis internetgiganten eBay faktisk får succes med at få en dominerende position med en dansk rubrikannoncetjeneste på nettet.

»De danske mediehuse har nemlig efterladt en helt åben flanke, som den amerikanske virksomhed kan møve sig ind på uden at møde væsentlige konkurrenter,« er vurderingen fra Henrik Schultz, der umiddelbart spår, at eBay står i en stærk position de nordiske lande – særligt i Danmark.

»I Danmark kan man kun beklage, at mediehusene ikke i tide fik opbygget nogle stærke positioner. Blandt kunne Berlingske med Metropol-samarbejdet have skabt en vældig stærk position på rubrikmarkedet. Men de danske mediehuse har ikke udnyttet mulighederne ordentligt, og alt tyder på, at det er meget svært at udfordre en dominerende position på rubrikmarkedet. Derfor har eBay muligheder i Danmark.« siger Henrik Schultz til bladet.

eBays opkøb i Danmark indebærer, at stifteren og den hidtidige ejer af Den Blå Avis, Karsten Ree, nu bliver forgyldt.

Business.dk oplyser i øvrigt, at der ingen planer er om at fyre medarbejdere på Den Blå Avis. Den fortsætter under eget navn, men eBay vil videreudvikle portalen.

Læs også portrættet af Karsten Ree: Et liv i overhalingsbanen, hvor han blandt andet fortæller om sin opfattelse af sig selv som 'Danmarks sidste bladkonge'.

0 Kommentarer