Den begejstrede nørd

Fodboldkommentatoren Per Frimann går systematisk til værks, hver gang han forbereder sig til en ny kamp. De personlige anekdoter er der til gengæld ikke mange af.

Fodboldkommentatoren Per Frimann går systematisk til værks, hver gang han forbereder sig til en ny kamp. De personlige anekdoter er der til gengæld ikke mange af.

Han har lavet omkring 500 timers tv sammen med Carsten Werge, og han forbereder sig minutiøst til hver kamp. Per Frimann kan med begejstring analysere spillet i selv den mest kedsommelige 0-0-kamp, og nu kan han også kalde sig den sportsstjerne, der har klaret skiftet til medierne bedst. Selv siger Per Frimann, at han er stolt over førstepladsen.

»Jeg synes, der er mange gode værter og kommentatorer på tv, så det gør mig bare ekstra glad, at man synes, jeg gør det godt,« siger han.

Per Frimann var som fodboldspiller aktiv i blandt andet belgiske Anderlecht. Han begyndte at kommentere fodbold sammen med Carsten Werge på DR i 1995, i 2002 skiftede de til TV3, og de har fulgt hinanden siden som kommentatorparret, der ikke er bange for at tage gas på hinanden.

Per Frimann er sammen med sin kollega på TV3+ Peter Kjær kendt for at være en af de bedst forberedte kommentatorer på tv. Før hver kamp gennemtrawler han nettet for spillerinformation, finder klip i båndarkivet og på YouTube, og han trækker på et vidtforgrenet netværk af spillere, trænere og sportsdirektører i de europæiske topklubber. Alle informationer samler han i en slags database, hvor han løbende noterer små og store iagttagelser om hold og spillere – formkurver, løbemønstre, styrker og svagheder.

»Man kan sige, at jeg skriver nogle af de samme ting ned, som en talentspejder eller træner ville notere sig.«
Senest skrev han blandt andet om FCK's midtbanespiller Christian Bolaños: "Han sinker spillet på den sidste tredjedel af banen. Det gjorde han ikke i sidste sæson. Hvad er der sket?"

Per Frimann refererer sjældent til sin egen tid som fodboldspiller. Men det er ifølge ham selv, fordi det er så længe siden, han stoppede.
»Og så har mine erfaringer som spiller nok heller ikke den samme vægt, når man står sammen med Peter Schmeichel og Brian Laudrup.«

0 Kommentarer