
Peter Viggo Jakobsen har ikke ønsket at kommentere den falske historie om, at han skulle være blevet fyret fra Forsvarsakademiet, i medierne. Det undrer eksperterne i ’Budskab’. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix (red. Journalisten)
”Hvis man bliver udsat for fyringsrygter, og det er noget, der kører, og som sociale medier virkelig har boostet, så skal personen selv til skranken og fortælle. Det bedste dementi kommer, hvis man selv går ud og fortæller: Jeg er stadig glad i mit job, og jeg laver stadig det samme.”
Sådan siger Mads Byder, stifter af Help PR i ’Budskab’ om kommunikationen fra Forsvarsakademiet, efter at forsvarsmediet Olfi bragte den falske historie om, at professor Peter Viggo Jakobsen skulle være blevet fyret fra akademiet.
”Man tror ikke lige så meget på det, når det er arbejdsgiveren eller nogen andre, der siger det,” siger han og bemærker også, at Peter Viggo Jakobsen hyppigt optræder i medierne som ekspert.
Steffen Hjaltelin, stifter af Hjaltelin Stahl, bakker op.
”Det bliver ligesom med ’jeg har ikke slået min kone’, jeg har slet ikke haft tanken, før du sagde det. I tilfældet med Peter Viggo Jakobsen er der ingen af os, der har haft tanken, at han ikke skulle være ansat. Men når han ikke vil kommentere på, at han fortsat er ansat, så gør det, at man bliver opmærksom på det,” siger han.
Hurtigt dementi på Twitter
Der gik omtrent et kvarter, fra Olfi publicerede sin fyrings-historie, og til Forsvarsakademiet tweetede:
”Vi kan afkræfte diverse historier om, at Peter Viggo Jakobsen er blevet fyret. Han er stadig ansat ved Forsvarsakademiet.”
Vi kan afkræfte diverse historier om, at Peter Viggo Jakobsen er blevet fyret. Han er stadig ansat ved Forsvarsakademiet.
— Forsvarsakademiet (@fak_dk) August 23, 2021
Ifølge dekan ved Forsvarsakademiet Peter Dahl Thruelsen, modtog de i omegnen af 15 pressehenvendelser de første 10 minutter, efter at Olfis historie var gået ud. De måtte reagere hurtigt. Og tweetet fik ifølge Peter Dahl Thruelsen også skabt ro på pressetelefonen.
Men på sociale medier fortsatte spekulationerne, blandt andet i kommentarsporet under Forsvarsakademiets tweet.
Her kan man se spekulationer i, om Peter Viggo Jakobsen har samme rolle og samme position nu som før – spekulationer, som får Peter Dahl Thruelsen til i bagklogskabens lys at ønske, at de havde præciseret ordlyden i deres tweet.
”Jeg kunne godt have lavet en indskudt sætning, der hed, at han stadigvæk har de samme opgaver, og at der ingen begrænsninger er i det. Det kan godt være, det havde givet ekstra låg på,” siger han.
Men han tvivler på, om han kunne have lagt alle spekulationer i graven på den måde. Så strategien for Forsvarsakademiet bliver at lade hverdagen fortsætte som normalt og på den måde demonstrere, at Peter Viggo Jakobsen stadig har samme ansvarsområder, laver samme forskning og har samme adgang til medierne som før.
”Det er ’show it don’t tell it’. Vi vælger i virkeligheden at lade dagligdagen være dagligdag og lade det være det overbevisende, mere end vi prøver at tage en offentlig dialog via sociale medier med en hel masse, som ikke tror på, at det, vi siger, er rigtigt,” siger Peter Dahl Thruelsen.
Brug medier mod sladder
Peter Viggo Jakobsen har ikke ønsket at kommentere den falske historie om, at han skulle være blevet fyret, hverken over for Olfi eller Journalisten.
Steffen Hjaltelin og Mads Byder mener begge, det var en fin kommunikation fra Forsvarsakademiet at rykke hurtigt ud med et tweet. Men fraværet af dementi fra hovedpersonen selv undrer dem.
”Den er ikke lukket i hvert fald,” siger Steffen Hjaltelin.
Kære @Trinebramsen og @fak_dk Jeg har et par spørgsmål vedr Peter Viggo Jakobsen, hvis bidrag vi akut savner i den offentlige debat. #FreePeterViggo #dkpol pic.twitter.com/8meploy7Bi
— Jarl Cordua (@cordua_jarl) August 27, 2021
Kære @Trinebramsen, der er forlydender om, at professor Peter Viggo Jakobsen fra Forsvarsakademiet bliver presset til at opsige sin stilling.
Har du haft samtaler eller korrespondancer om Peter Viggo Jakobsens ansættelsesforhold med nogen de seneste par måneder?— Den Uafhængige (@DenUafhaengige) August 25, 2021
Mads Byder fortæller, at han selv bruger interviews i de traditionelle medier til at mane rygter til jorden i sin rådgivning.
”Jeg har et kommunikationstrick, der hedder, at kan vi få et gammeldags troværdigt medie på, så kan vi faktisk tit få lukket for noget af det her Facebook-sladder, som kører,” siger han.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.