Deltid som redningsplanke

Fyns Amts Avis skal spare igen. Udspillet var, at redaktionen skal finde 1,4 af de 5-7 millioner kroner, som skal spares på næste års budget.

Fyns Amts Avis skal spare igen. Udspillet var, at redaktionen skal finde 1,4 af de 5-7 millioner kroner, som skal spares på næste års budget.

Avisen har besluttet at droppe dækningen af Nyborg og Haarby kommuner, der har 180 og 24 abonnenter. Lokalredaktionen i Ørbæk lukkes, og dækningen af Ørbæk flyttes til en udvidet Ringe-redaktion, mens Gudme fremover skal dækkes fra Svendborg. Ved JOURNALISTENs deadline var journalisternes tillidsrepræsentant, Finn Arne Hansen, og avisens admini-strative direktør og chefredaktør, Ole C. Jørgensen, ved at grave budgettet igennem for at se, om der var andre steder at hente pengene.

"Vi er i en fase, hvor vi sonderer, om nogen ønsker at flytte til Ærø, hvor en medarbejder går på efterløn, og om nogen ønsker at gå på deltid. Det er ikke noget, vi er glade for, men deltid er en redningsplanke, som vi kan bruge i nødstilfælde," siger Finn Arne Hansen.

Han er fortrøstningsfuld, hvad næste år angår.

"De tal, jeg har set, ser gode ud. Koncernen regner med at få overskud næste år, og abonnementstallet er stigende."

I februar i år blev tre journalister afskediget, mens en pressefotograf selv valgte at gå. Koncernen har fået pengeproblemer, fordi den har mistet indtægter på omdeling af reklamer.

0 Kommentarer