Delegeretmøde hvert år

 

 

Det var ikke et deja-vu. Forslaget har været debatteret flere gange før: Det er for meget med delegeretmøde hvert år. Lad os nøjes med hvert andet. Men endnu engang blev forslaget afvist.

Ligesom sidste år var det Den Redaktionelle Medarbejderforening på Fyns Amts Avis, der stod bag forslaget om, at forbundet bør bruge pengene på noget andet end delegeretmøde hvert år.

"Tager demokratiet skade, hvis vi mødes hvert andet år? Hvis demokratiet tager skade, så er vores nordiske søsterforbund dybt udemokratiske. Vi kan også træffe mere effektive beslutninger ved at nøjes med hvert andet år," mente Carsten Olsen fra Fyns Amts Avis.

Han blev bakket op af 12 ud af de 15 medlemmer af hovedbestyrelsen (HB). Flere af dem forklarede, at arbejdsrytmen i HB ville blive bedre, hvis forslaget blev vedtaget. En af dem var Peter Thornvig, der er formand for Fotograferne.

"Hvert år i februar går arbejdet i HB mere eller mindre i stå, fordi vi skal forberede os på delegeretmødet. Der er ikke noget demokratisk underskud ved at nøjes med hvert andet år," mente Thornvig.

Det var en af hans kolleger fra HB, Thomas Szlavik, stærkt uenig i.

"Det er vigtigt, at HB står til ansvar hvert år. Det ville ikke være rart, hvis DR-konflikten ikke kunne behandles på dette møde. Der er heller ingen økonomisk begrundelse for at nøjes med hvert andet år. 6-700.000 kroner ud af et budget på 56 millioner betyder ikke noget. Selvfølgelig koster demokrati," sagde Thomas Szlavik, der er tillidsrepræsentant på Ekstra Bladet.

Sidste år var forslaget 17 stemmer fra at blive vedtaget. I år manglede der 28 for at nå op på de 176 stemmer, der ville give det nødvendige to tredjedels flertal.

Læs også: Styrket formand fik smæk, Delegeretmødet vildledt, Journalistforbundets hovedbestyrelse, Arbejdsløshed på læberne, Valgt fra, Sløvt fremmøde, Brugsanvisning til bijobregel, Demokratiet nedlagde demokratiet, Den store kontingentkomedie, 20 kr. mere i kontingent, DJ accepterer virkeligheden, Overfladisk og spændende, DR-ansatte efterlyser bedre pli, Når magten selv tager magten, 421.000 til Safety Fonden og Kampstjernen Mette

0 Kommentarer