Del dine darlings: Linse Daugaard

Journalisten beder en række mediemennesker afsløre guldkornene i deres browserhistorik, magasinholder og app-samling
Susanne Rankenberg er speaker i DR og konsulent inden for sociale medier. Patrick Damsted har været digital chef på Radio24syv. De to laver en privat podcast, Techsistens, som er en slags ugentlig TV-Avis for folk, der interesserer sig for teknologi og sociale medier og for, hvordan det ændrer vores liv. Det kan være alt fra EU’s nye logningsdirektiv, roamingpriser, eller at Amazon er på vej ind på mobilmarkedet med deres egen smartphone. Jeg hører deres podcast i bilen, når jeg kører til og fra arbejde. 
 
Dailydot er en blanding af sjov og alvor. Nyheder fra den politiske verden og ting, som er oppe i tiden – ofte med en helt anden vinkel. En artikel om urolighederne i Ferguson i USA handlede for eksempel om, at demonstranterne på Twitter fik hjælp af palæstinensere til, hvordan de klarer tåregasangreb. Dailydot kan ikke stå alene, men de er gode til at bruge sociale medier til at udpege interessante tendenser.
 
Guernicamag er et superfedt magasin, der handler om poesi og litteratur, men også om aktuelle begivenheder i verden. Det er baseret på bidrag fra frivillige og lidt mere højpandet, end hvad jeg ellers ser på nettet. Jeg er nok inde og besøge siden en gang om ugen. Jeg får ikke så meget ud af det fagligt, men det er interessant for mig, fordi jeg er bognørd og blogger om bøger.
 
Hvis man arbejder i et newsroom eller med sociale medier, er der her et væld af muligheder, tips og tricks. Når man dykker ned i det, bliver man helt overvældet. Der er så mange ting på siden, at jeg faktisk godt kunne bruge en til at sortere i det for mig. Da Pinterest kom frem, tilmeldte folk sig nærmest i vildskab. Det er ikke et medie, jeg ellers bruger meget tid på, men den her side er en undtagelse.
 
Mine medievaner har ændret sig meget de seneste fem-syv år. Tidligere fulgte jeg måske 20-30 websider. Nu får jeg de fleste af mine nyheder via folk på Twitter. Jeg ved ikke præcist, hvem Steffen Konrath er. Men han er god til at kuratere indhold inden for journalistik, sociale medier, teknologi og etik. Han indsamler en masse stof og præsenterer det bedste på Twitter. Det er en Guds gave til sådan en som mig, for jo mere indhold der er på nettet, jo vigtigere er det, at der er nogle til at kuratere. 
 
Linse Daugaard er redaktør for sociale medier hos NORDJYSKE Medier.
 
Illustration Rasmus Buhl

0 Kommentarer