Del dine darlings: Heine Jørgensen

Journalisten beder en række mediemennesker afsløre guldkornene i deres browserhistorik, magasinholder og app-samling. Denne gang har vi spurgt Heine Jørgensen, journalist og redaktør på Ekstra Bladet

New York Times online 

Det giver et enormt kvalificeret udsyn, og det er vigtigt, selv om man laver journalistik til hr. og fru Jensen i Herlev. Derfor betaler jeg også de cirka 30 dollars, det koster om måneden. Jeg er blevet inspireret til flere historier. Ofte får man jo øje på eksempelvis problemer med medicin i USA først.
nytimes.com

 

Statistikbanken 

Jeg er en talnørd. Alle historier har et tal. Det er et godt sted at starte, hvis man skal lave en nem historie. Eksempelvis havde vi nogle artikler om ’De unge mødre’. Så tænkte jeg, at der måtte være noget data på, i hvilke kommuner der var flest unge mødre, og det var dér. Det er også interessant at holde øje med Nyt fra Dansk Statistik. Nogle gange er der historier i det, men det er også en god måde at holde sig orienteret på og måle temperaturen på samfundet.

statistikbanken.dk

 

The Guardian online 

Den giver et mere europæisk overblik, og så har de været stærke på overvågningssagerne, som vi har været meget opmærksomme på. Det er et godt sted at finde internationale kilder og eksperter, man ikke kendte til før.
theguardian.com

Mediawatch og Journalisten 

Jeg tjekker begge hjemmesider flere gange hver dag. Jeg får en ide om, hvad der sker i branchen, men det handler også om min lille fetich om at tjekke nye jobs. Jeg ender dog altid med at have mere lyst til at sidde på Ekstra Bladet.
mediawatch.dk 
journalisten.dk

 

Tom Daley på Twitter og Youtube 

Den engelske udspringer er et fyrtårn inden for det at skabe sit eget medie. Han har 2,6 millioner følgere på Twitter og en Youtube-kanal med over 22 millioner visninger. Det handler om hans personlige interesser inden for børns vilkår, LGBT- sager og kræft, men det mest interessante er alt det, som er imellem. Hvordan tjener han sine penge? Hvordan er dialogen? Han er et godt eksempel på, at vi ikke er alene som medier, og man kan lære noget af hans metoder.
twitter.com/TomDaley1994
youtube.com/user/tvtomdaley

 

DR 

Relanceringen af DR’s internet-tv og app fungerer rigtig godt. DR laver meget godt tv, men jeg har ikke tid til at sidde og vente på det, så jeg streamer næsten alt. På den måde kan man bedre kontrollere det. Jeg har set nogle af ’Livet ud ad landevejen’-programmerne, hvor kendte sidder i en bil og snakker. Det kan godt blive lidt langtrukkent, men så kan man spole hen til det interessante.
dr.dk/tv 

Heine Jørgensen er journalist og ledende redaktør på Ekstra Bladet

0 Kommentarer