Del dine darlings: Erik Holstein

Journalisten beder en række mediemennesker afsløre guldkornene i deres browserhistorik, magasinholder og app-samling

Den Korte Avis 

Det er ikke så meget på grund af den generelle indenrigsdækning, at jeg læser Den Korte Avis. Det er, fordi de bringer nogle historier om udlændingepolitik, som bliver valgt fra af andre medier. Det er specielt dér, de har deres berettigelse. Her er for eksempel en række historier om kriminalitet, som tit bliver pakket meget pænt ind i danske medier, der ikke beskriver, hvilken baggrund gerningsmanden har. Den information har relevans i visse sager. De beskriver også, hvad der reelt foregår i nogle af de ghettoområder, hvor der er meget kriminalitet, men hvor politiet forsøger at bagatellisere problemerne.

Rokokoposten

De er helt fantastiske til at tage pis på politikere og journalister, og de gør det på en intelligent måde. De er gode til at vende tingene fuldstændigt på hovedet, og det kan godt give anledning til, at jeg tænker over, hvordan jeg selv griber tingene an. De havde en tekst, der hed ”Ekspert: Korstog har intet med kristendom at gøre”, som kommentar til historierne om, at IS ikke skulle have noget med islam at gøre. Det er et godt eksempel på, hvordan man nogle gange bør vende tingene på hovedet.

Piopio.dk

Det er en uafhængig venstresocialdemokratisk netavis redigeret af den tidligere DSU-formand Peter Hummelgaard. Her kan man nogle gange få indblik i, hvad der er af debat og intern opposition imod parti-toppen i Socialdemokratiet. Det er, som om det er mere legitimt at kritisere partiet internt, når det sker i deres eget medie, end når det sker i andre medier.

Modkraft

Det er en netavis og debatforum for den yderste venstrefløj. Der er mange meget eksotiske indlæg, men den er alligevel nyttig, hvis man vil orientere sig om, hvad der sker fra Enhedslisten og derudad. 

Orienterings ­udenrigsdækning 

Udlandsstoffet i ’Orientering’ er bedre end nogen andre steder, og det er ærgerligt, at der er en eller anden tosse, der har fyret Niels Lindvig. De har dog stadig journalister, der har stor erfaring med deres stofområde, de er helt nede i detaljen, og de laver analyser, hvor de selv træder i karakter som journalister. Man kan høre, det baserer sig på mange års viden om de lande, de beskriver. 

Erik Holstein er journalist og politisk kommentator

Illustration Rasmus Buhl

0 Kommentarer