Anne Kirstine Cramon

Debattør trækker stikket: Danske medier skal være bedre til at støtte debattører

Anne Kirstine Cramons farvel til klummeskrivning er delvist på grund af manglende støtte fra medierne. Vi prøver, siger Berlingskes debatredaktør

Mandag eftermiddag meddelte Anne Kirstine Cramon på Facebook, at hun stopper som klummeskribent hos Berlingske.

Det gør hun, fordi hun ikke synes, det er tæskene værd længere. Hun modtager blandt andet negative henvendelser på sine personlige profiler på sociale medier.

”Jeg har stået noget alene og følt mig temmelig udsat, når hele kavaleriet har rullet derudad, og jeg har manglet en rød nødsnor, jeg kunne trække i. Den har ikke været der,” skriver Anne Kirstine Cramon i sit Facebook-opslag.

Anne Kirstine Cramon har savnet støtte fra Berlingskes debatredaktion, og hun har konkrete forslag til, hvor de og andre medier bør være bedre.

”Man burde tænke over, hvordan man publicerer og deler kommentarer, hvor man på forhånd regner med, at der kan komme voldsomme reaktioner. Der være en moderator på arbejde, som kan rense ud i, hvad jeg får af indlæg på kommentarsporet,” siger Anne Kirstine Cramon til Berlingske.

Ifølge Berlingskes debatredaktør Pierre Collignon prøver de at tænke over, hvordan de deler kommentarer med forventede voldsomme reaktioner.

”Vi kan rådgive og støtte debattører, som får hadefulde kommentarer og naturligvis reagere mod afsenderne, når vi opdager det. Det er en lang sej kamp for at forsøge at skabe rammerne for en respektfuld offentlig samtale,” siger Pierre Collignon til Berlingske.

Forskellen mellem kvinder og mænd

Anne Kirstine Cramon er heller ikke den eneste kvindelige debattør, der har haft behov for at trække stikket. For eksempel sagde debattør Emma Holten i 2017, at hun havde brug for at komme væk.

Berlingskes debatredaktør erkender, at de kunne have været bedre til at moderere kommentarspor på sociale medier.

”Vi har prøvet, men vi kunne godt have gjort det skarpere. Desværre går mange af de mest ubehagelige henvendelser uden om vores kanaler og direkte til skribenten. Det kan virke ganske belastende og intimiderende, og det er altså slående, som der er forskel på mænds og kvinders erfaringer. Jeg får også grovheder i min indbakke – men aldrig i form af seksuel chikane,« siger Pierre Collignon til Berlingske.

Anne Kirstine Cramon mener, at man kan få flere kvinder med i debatten ved at se mere på personer, der står bag de ubehagelige henvendelser.

”Man skulle måske flytte fokus væk fra kvinderne og over på dem, som afskrækker kvinder fra at deltage i debatten. Det ville klæde debatten, og det er måske den eneste måde, vi kan komme videre på,” siger Anne Kirstine Cramon til Berlingske.

0 Kommentarer