Debat: Tidligere fotoformand: Jeg trådte ikke tilbage

Tidligere formand for Pressefotografforbundet Hans Otto går i rette med en beskrivelse i et blogindlæg af Journalistens blogger Lars Bech. Hans Otto afviser, at han trådte tilbage som formand for 20 år siden, idet han selv valgte at gå af

Af Hans Otto, pressefotograf

DEBAT. I et indlæg på Journalistens netside skriver Lars Bech om det forestående kampvalg til formandsposten i Pressefotografforbundet. Lars Bech skriver:

”På torsdag skal Pressefotografforbundet vælge i det første formandsopgør i knap 20 år.” Det er ikke sandt! Der har ikke været kamp om formandsposten i mindst de sidste 40 år!

Lars Bech skriver også:

”Han (Lars Lindskov) blev formand en efterårsdag i sidste årtusinde. Den siddende formand, legendariske Hans Otto, trådte tilbage ud af det blå efter en kort valgkamp, og Hans Otto støttede klogt selv op om den nye løveleder i flokken. Det lykkedes Lars Lindskov at samle baglandet og vinde magten.”

DET ER IKKE SANDT! Jeg trådte IKKE tilbage! Der var hverken kort eller lang valgkamp! Jeg ønskede at gå af som formand og pegede på Lars Lindskov som min afløser, hvilket generalforsamlingen til min glæde enstemmigt vedtog. Derfor er det forvrøvlet at skrive, at ”Hans Otto støttede klogt selv op om den nye løveleder i flokken”.

Indlægget er for mig ærekrænkende og indeholder historieforvanskninger og usandheder. Det fagpolitiske indhold i Lars Bechs indlæg drøfter vi på generalforsamlingen.

 

Du kan læse Lars Bechs blogindlæg 'Det handler foto-formandsopgøret om' her.

4 Kommentarer

Geert Mørk
8. NOVEMBER 2018
Kære Lars. Tak for
Kære Lars. Tak for korrektionen vedr. Bent Paulsen :-) Du har helt ret. Og jeg er af den opfattelse, at PF med både dig og Hans Otto har fået et gevaldigt løft. Ikke at den gamle bestyrelse ikke var god. Tværtimod. Det var bare to forskellige fokusområder, hver med sin berettigelse. Og PF-konferencerne var/er jo bare et hit. Det var en geni-streg :-) Håber jeg kan blive en del af det faglige miljø igen. Har savnet det, men nu er muligheden der, og jeg glæder mig til at følge PF de kommende år. BH Geert
Lars Bech
7. NOVEMBER 2018
Kære Hans-Otto,

Kære Hans-Otto,
Jeg beklager formuleringen.
Der har været forskellige historier i omløb, og legender bliver til myter. Og historier bliver genfortalt mere og mere dramatiske. Også i fagpolitik.
Det handler om dit eftermæle, og det respektere jeg og journalisten, at du værner om.
Jeg var selv nyt medlem da du gik af.
Det var mit første besøg på generalforsamlingen, og jeg husker forløbet som en overraskelse, for os som ikke var i det politiske maskinrum, og havde insider viden.
Så for mange var det en nyhed, at der skulle komme en ny formand. Og vi stillede os dengang spørgsmålet, Hvorfor?
Det må du skrive om, og måske gentage i dine erindinger :-)
Som jeg skriver, du var en legendarisk formand, det var positivt ment. Du skal ikke tro andet, og jeg er ked af du føler dig krænket.
Så hermed en undskyldning for beskrivelsen af hændelses forløbet.

De bedste hilsner
Lars
Lars Lindskov
7. NOVEMBER 2018
Kære Geert

Kære Geert
Vi har alle fejl og een af mine er nok, at man skal prøve at historien skal være korrekt....
I 1990 valgte PF´s formand Bent Paulsen og det meste af bestyrelsen at trække sig, hvorefter Hans Otto blev formand og satte et næsten nyt hold. Jeg og mange andre fonemmede, at den daværende formand og flertallet af bestyrelsen brugte anledningen og deres voldsamme handling til at skabe sig et nyt mandat - ganske fair, men da man kom til valget var der en række personer, der gerne ville føre PF videre og det var efter min overbevisning ikke meningen eller hensigten fra de afgåendes side.
Uenigheden dengang var et spørgsmål om man skulle fjerne sig fra DJ og søge løsrivelse - det var der en række kolleger der ikke mente - incl. mig selv. Sådan har jeg det stadigt!
Der var altså ikke kampvalg på det tidspunkt og Carsten Ingemann og jeg kom i bestyrelsen og fik blandt andet skabt PF Konferencerne - det er vi ikke kede af. Når Carsten og jeg alt for sjældent mødes snakkes vi ofte om, hvordan vi en aften sad i min kælder og ringede verden rundt og fik skabt den første konference (som ingen troede på) - den blev afholdt på Hotel Imperial i København og vi sad som sild i en tønde - resten af også historie
Tak for dit engagement!
Geert Mørk
7. NOVEMBER 2018
Hvis vi skal tale om
Hvis vi skal tale om historien i PF, er det vel ikke helt korrekt, at der ikke har været kampvalg i mindst 40 år. Vi er da nogle stykker, der stadig husker "kuppet" på Nyborg Strand i vistnok efteråret 1986, hvor netop Hans Otto blev valgt til ny formand efter Ole Bjørndal Bagger. Der var på det tidspunkt i nogle kredse af PF stor utilfredshed med den gamle bestyrelse og måden den arbejdede på, og det gav sig så udslag i det omtalte "kup", hvor en anden kreds af PF stillede med så mange fuldmagter, at det var muligt at vælte den gamle bestyrelse, som iøvrigt trak sig, inden det kom til kampvalg. Håber ikke dette opfattes som æreskrænkende, men blot som en mindre korrektion i forhold til nogle historiske forløb. Ønsker alle en god generalforsamling og arbejdsro til den fremtidige bestyrelse. Bedste hilsner et genoptaget PF-medlem :-)