Debat

Debat: ”Tag det nu som en mand, frue”

”Når et harmløst fødselsdagsportræt i anledning af en rund fødselsdag udløser en tsunami af beskyldninger om sexisme, og Politikens chefredaktør smider både sig selv og sin medarbejder foran bussen, er det efter min mening en total overreaktion og ude af dimensioner,” skriver Kirsten Erlendsson

Med fare for at miste alle mine grå hår vil jeg i al stilfærdighed opfordre til at slå lidt koldt vand i MeToo-hysteriet.

Ja, for den noble sag, der har sendt jordskælvsbølger gennem tv- og mediebranchen og videre ud i andre kreative og musiske erhverv, har desværre udviklet sig til et skafot, hvor alt blæses op til krænkelser – med fare for at overdøve de virkelig alvorlige af slagsen.

Når et harmløst fødselsdagsportræt i anledning af en rund fødselsdag udløser en tsunami af beskyldninger om sexisme, og Politikens chefredaktør smider både sig selv og sin medarbejder foran bussen, er det efter min mening en total overreaktion og ude af dimensioner.

Jeg har ventet længe på at se et indlæg fra kolleger, der har taget journalist Erik Jensen i forsvar. Det har ingen åbenbart turdet. Her gælder Muertas lov åbenbart.

Jeg har kendt journalist Erik Jensen igennem rigtig mange år som en hæderlig og dygtig journalist, der er både sjov og charmerende, men som aldrig i sin journalistik – heller ikke den strengt personlige – har kunnet beskyldes for sexisme.

Nu er fødselsdagsomtaler normalt de kendte til del, og ofte en ret intetsigende opremsning af et livsforløb.

Hvordan man kan få læst sexisme ind i fødselsdagsportrættet af Pernille Rosendahl, har ikke strejfet mig et sekund. Jeg læste det faktisk to gange for at være sikker på, at jeg ikke havde overset noget.

I mine – måske for gamle øjne – var det ganske harmløst, og ikke noget at reagere så voldsomt på.

Havde det nu været et fødselsdagsportræt af musikerne Peter A.G. eller Steffen Brandt, skrevet af en dygtig kvindelig journalist på Politiken, er jeg ikke så sikker på, at rasende indlæg fra deres familier havde fået den samme effekt på redaktionen.

Tag det som en mand, frue, ville læsernes redaktør sikkert have sagt. Min pointe er, at man ikke har eneret på at være krænket, fordi man er kvinde. Det gælder også den anden vej. Så lad os dog få lidt balance og dimensioner i en ellers ret så alvorlig sag.

Kirsten Erlendsson er journalist og tidligere ansat på B.T.

0 Kommentarer

data_usage
chevron_left
chevron_right