Debat: Smid journalisterne ud af Christiansborg

”Jeg har et ønske til nuværende og kommende politikere på Borgen: Smid journalisterne ud af Christiansborg,” skriver Chresten H. Ibsen

Chresten H. Ibsen er folketingskandidat (løsgænger), Østjyllands Storkreds

Jeg har sagt det før, og jeg kommer til at sige det igen: Journalister skal ud i virkeligheden for at lave god journalistik.

Og virkeligheden er ikke den, der foregår på Christiansborg. Derfor har jeg et ønske til nuværende og kommende politikere på Borgen: Smid journalisterne ud af Christiansborg.

Selvfølgelig ikke sådan korporligt med forbud mod at træde over tærsklen til motoren i vores hjemlige demokrati. Men redaktionerne bør fjernes fra Christiansborg. For alt for ofte ses usunde tegn på lidt for tæt omgang mellem politikere og journalister samt – for politikernes vedkommende – lidt for store behov for først og fremmest at levere historier frem for politiske resultater.

Christiansborg bør forbeholdes dét, man byggede det til: Et folkestyre – og ikke andet.

Journalister bør have samme retningslinjer og muligheder for adgang som alle andre: Nemlig at man kan anmode om at besøge Christiansborg, når det er nødvendigt.

Tro mig – politikerne vil følge jer gennem tykt og tyndt. Uanset hvor I finder nye lokaler. Om det så bliver på Sjælland eller helt ovre i Jylland.

Og journalistikken? Ja, den skal såmænd også nok overleve. Endda i bedre form. Der er intet bedre end journalister, som bevæger sig ud i virkeligheden, hvor virkeligheden foregår.

Det giver bedre, flere og mere forskellige kilder, bedre og bredere geografisk og social dækning samt bare federe historier generelt.

Det har vi brug for. Men vi har ikke brug for flere historier om, hvad den ene eller anden politiker tror, den anden går og fornemmer om den tredje.

Skil den første og den fjerde statsmagt ad igen. Smid journalisterne ud af Christiansborg. Det vil gavne politikere, journalister, journalistikken og samfundet! 

0 Kommentarer