Debat: Lille dk4

"Det falder mig for brystet, at Journalisten bruger den kliché, som ellers kun anvendes af den tabloide frokost-presse, nemlig at kalde dk4 for lille," skriver Ib Søby

I den fine artikel om Henrik Qvortrup, der pryder Journalisten nummer 4, omtales tv stationen dk4 som ”denne lille tv kanal, der som det første medie gav Henrik Qvortrup comeback ”.

Det er ganske korrekt, og jeg var oven i købet selv med på det møde i Hamborg, hvor Ole Stephensen fødte idéen.

Men det falder mig for brystet, at Journalisten bruger den kliché, som ellers kun anvendes af den tabloide frokost-presse, nemlig at kalde dk4 for lille.

Jeg kvitterer straks med en anden kliche: Hvad er størst, et tordenskrald eller Rundetårn?

I selvsamme artikel omtales medier som TV 2, Radio24syv, BT og TV3, uden at de er behæftet med tillægsord.

Ikke noget med kommercielle TV 2, licenstvungne Radio24syv, oplagsfaldende BT eller sensationslystne TV3.

Det er sikkert ikke en bevidst nedladenhed over for dk4, der gennem 21 år har sendt danskproduceret tv døgnet rundt og været journalistisk idékilde og produktionel personaleleverandør for samtlige af landets tv stationer.

Dk4 har 1,7 millioner abonnenter, og omkring 800-900.000 kigger på i mindst fem minutter hver uge.

Uden nogen form for offentlig støtte og tilskud lever dk4 i bedste velgående trods det faktum, at DR og TV 2 jævnligt åbner nichekanaler og bruger deres hovedkanaler til programhenvisninger.

På den anden side har Danmark så SBS kanalerne, 4,5,6,7 og Viasats TV3- kanaler, der bortset fra sportstransmissioner og enkelte egenproduktioner af udenlandske koncepter som for eksempel Robinson og ’Paradise Hotel’ er båndmaskiner, der sender en lind strøm af amerikanske tv serier.

Det er det tv-billede, som hver dag dokumenteres af avisernes tv sider.

Dk4 har studier i København og Aarhus, der ligesom vore produktionsfaciliteter og teknikere, samt OB-vogn, ofte bliver anvendt/lejet af for eksempel DR, TV 2 eller TV3.

Dk4 er et vigtigt fyrtårn i det danske mediebillede, og Journalisten får hermed en åben invitation til at kigge forbi.

Vi har store kaffekopper og går ikke i små sko.

Ib Søby, journalist og redaktør, dk4

SVAR: 

Kære Ib Søby

Tak for belæringen. Du har ret: Det var mere fordom end fakta, der udløste betegnelsen "lille". Tak for udvist storsind og invitation. Vi ser, om lejligheden byder sig. 

Øjvind Hesselager, ansvarshavende redaktør, Journalisten

0 Kommentarer