Charlotte Damsbo, Skovlunde
Øh? Er jeg den eneste, der finder det alarmerende, foruroligende, påfaldende eller om ikke andet særdeles interessant, at Dansk Journalistforbund lige pludselig slår ikke mindre end 11 stillinger op?
Der er tale om disse stillinger:
• Konsulenter til DJ – karriere og trivsel: 2 stillinger
• Afdelingsleder til DJ – Økonomi- og medlemsafdelingen: 1 stilling
• Afdelingsleder til DJ – Individuel rådgivningsafdelingen: 1 stilling
• Administrative medarbejdere til DJ: 3 stillinger
• Kommunikations- og udviklingschef til DJ: 1 stilling
• Politisk konsulent og presserådgiver til DJ – politisk sekretariat: 1 stilling
• Afdelingsleder (advokat) og advokat til advokatfunktionen i DJ: jura og ophavsret – 2 stillinger
Samtidig kan jeg ikke finde så meget som en linje om det på journalisten.dk.
Jeg vil gerne have en forklaring.
For betyder det, at der er sket noget rigtig skidt i journalistforbundet? Eller er det bare endnu en opgradering, der kommer til at koste kassen? Og hvis det er en opgradering, hvor skal staklerne så sidde henne?
Der er ikke mere plads i det meget smukke og meget (meget) dyre hus på Gammel Strand – ej heller i baghuset, så skal medlemmerne til at betale for opkøb af flere ejendomme? Vi taler trods alt om et af de dyreste fagforbund i Danmark, hvor man betaler fuld pris, uanset om man er i arbejde eller ej.
Jeg vil gerne have nogle svar.
—
Svar fra Linda Garlov, direktør, DJ og Lars Werge, formand, DJ:
Tak for dit læserbrev. Vi kan naturligvis ikke svare for, hvordan fagbladet dækker de interne forhold i Dansk Journalistforbund (DJ), da redaktionen har fuldt frihedsbrev.
Men i forhold til dine andre spørgsmål kan vi samlet fortælle, at de mange opslåede stillinger i organisationen er resultat af flere ting.
Dels har vi en række ledige stillinger, fordi dygtige medarbejdere har sagt op. Nogle søger andre græsgange, andre har sagt op på grund af alder.
Og så har vi nogle nye stillinger til besættelse, fordi forbundets hovedbestyrelse (HB) for nylig besluttede en ny organisationsstruktur. Den indebærer tydelige rammer, klare beføjelser og sidst, men ikke mindst øget fokus på DJ’s styrke som politisk organisation.
Derfor besluttede HB en merbevilling på op til 2,5 millioner kroner i en treårig periode for denne satsning.
Samlet har HB gjort det klart, at de ekstra stillinger og den ny struktur skal forbedre trivslen i organisationen og styrke forbundets rolle og position på et ganske konkurrencepræget marked for fagforeninger.
DJ er hverken dyrest eller billigst blandt disse fagforeninger. Til gengæld har vi nedsat kontingent for ledige, pensionister og studerende. De nedsatte takster gælder, som vedtaget på seneste delegeretmøde i 2017, også for medlemmer med lav indtægt.
—
Svar fra Øjvind Hesselager, redaktør, Journalisten:
Du har ret. Vi var for sene i aftrækket. Vi har nu online beskrevet opslagene, ligesom der er en artikel i dette blad (nr. 3/2018, red.) om dem.
Tak for din reprimande!
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.