Debat: Hvor er mediernes dækning af mændenes kampdag?

Er mændenes internationale kampdag mindre værd end kvindernes, spørger journaliststuderende Markus Valentin Jakobsen

Endnu en gang er mændenes internationale kampdag, den 19. november gået samtlige medier forbi. Mener medierne, at den ikke er lige så meget værd som kvindernes?

Hvert år på kvindernes kampdag kan læserne åbne for samtlige danske medier for at høre om kvindernes kamp for ligestilling. Det er en sand fryd at se, at kvinderne bliver hørt, og at der rent faktisk er dele af befolkningen, som kæmper aktivt for at løse de nærliggende problemstillinger.

Men hvorfor kan læserne ikke også, i hvert fald bare i nogen grad, åbne for medierne og høre om mændenes kamp for ligestilling?

Nuvel. Mændene kæmper ikke for ligestilling i de samme sager, som kvinderne gør. Men når samtlige medier gør et stort show ud af at fremhæve kvindernes kamp for ligestilling, så er det vel ikke meget at forlange, at der i det mindste kommer nogen fokus på mændenes kamp. Det må vel være fair også at belyse?

Og hvorfor skal medierne dække mændenes kampdag? For der er kampe, som bør kæmpes. Mænd er overrepræsenteret, når det kommer til psykiske diagnoser, selvmord, hjemløshed, fængselsindsatte, voldsofre, mangel på forældremyndighed og, sidst men ikke mindst, ret til barsel og så videre.

Selv i uddannelsessystemet ses det, at mænd/drenge i stigende grad klarer sig dårligere end deres modpart. Der er altså en overflod af samfundsmæssig relevans!

Hvis medierne skal fremstå fair, så må de skulle dække mændenes kampdag! Samtlige redaktører på Danmarks medier bør skamme sig over, at de tilsyneladende ikke har skænket dette en eneste tanke.

0 Kommentarer

Læs også

<span class=Debat: Derfor er det – stadig – vigtigt med flere kvindelige kilder">

Debat: Derfor er det – stadig – vigtigt med flere kvindelige kilder

27. OKTOBER 2020
<span class=Debat: Pressens kønskvoter er åbenlys diskrimination af mænd">

Debat: Pressens kønskvoter er åbenlys diskrimination af mænd

16. OKTOBER 2020