Debat: FAJ er i live

Der var fejl i Journalistens artikel om arbejdsmarkedsjournalister, påpeger præsidenten for FAJ (Foreningen af Arbejdsjournalister), Karsten Christensen. Journalisten svarer
12.10.2018 · 10:44

Artiklen med titlen ”8,1 % er ikke 8,1 %” i Journalisten nummer 5 lader ane, at Foreningen af Arbejdsjournalister (FAJ) er ophørt. Artiklen omhandlede arbejdsmarkedsjournalistikkens vilkår i 2018. Til det formål havde Journalisten inviteret tre veteraner fra dengang, der var arbejdsmarkedsjournalister til.

Under snakken i Forligsinstitutionens kantine kom det blandt andet frem, at vor forenings eneste aktivitet er den årlige ”nyhedskur”. Det er lodret forkert.

Nytårskuren, som denne klassiske begivenhed egentlig hedder, er blot én af foreningens aktiviteter. I det forgangne år har vi i forbindelse med sidste års generalforsamling været på besøg på Metrobyggepladsen. Medlemmerne har kunnet høre om databasen jobindsats.dk. Tre organisationsfolk har fortalt om problemerne med social dumping.

Vi var igen i december gæster hos beskæftigelsesministeren, der fortalte om udviklingen i arbejdsmarkedspolitikken, som skiftende ministre på området har gjort år efter år.

På den seneste nytårskur gav LO-næstformand Morten Skov Christiansen sit bud på, hvordan vi kan sikre, at flere bliver længere på arbejdsmarkedet. Dette års generalforsamling blev indledt af Nina Palesa Bonde, der i foråret stod i spidsen for demonstrationerne foran Forligsinstitutionen i forbindelse med OK18.

Jeg ved ikke, hvor Journalisten har sine oplysninger om aktiviteterne fra. Det kan ikke være de tre deltagere i snakken i kantinen. To af deltagerne er tidligere præsidenter, som for længst har forladt foreningen. Den tredje, som stadig er medlem, har haft fuldt kendskab til arrangementerne.

Journalisten kunne have kastet et blik på vores åbne Facebook-gruppe, hvor op imod 70 journalister kan følge med i aktiviteterne – eller ligefrem have spurgt mig om aktiviteterne.

På samme måde kunne hun også have undgået at lave endnu en faktuel fejl, da hun beskrev for læserne, at kantinen ”før i tiden agerede som klublokale og mødested for arbejdsmarkedsjournalisterne”.

Det gør kantinen altså stadig overvåget af de tidligere præsidenter, hvis portrætter pryder væggen i kantinen, hvilket Journalistens fotograf da også havde fanget.

Karsten Christensen, præsident for FAJ

---

Kære Karsten Christensen

Hvis nytårskuren ikke er eneste aktivitet, er det en klar fejl fra Journalistens side, at det står skrevet sådan. Og hvis kantinen også stadig agerer klublokale og mødested, er dette selvfølgelig også en beklagelig fejl.

Kritikken, der går på, at artiklen lader ane, at FAJ er ophørt, kan jeg dog ikke forstå. I artiklen står: ”Det betød, at medlemstallet i foreningen nogle år var oppe omkring 175. I 2017 var der 35 medlemmer tilbage …” Ingen steder står der, at foreningen ikke findes. 

Maja Langberg, journalistpraktikant, Journalisten

Magasin: 

Kommentar

CAPTCHA
Dette er en test for at sikre at du ikke er en robot der blot spammer kommentarsporet.

Seneste jobopslag

Pressemedarbejder

Bruun Rasmussen Kunstauktioner
Ansøgningsfrist: 07.03

Kommunikationsrådgiver og oversætter

Københavns Universitet
Ansøgningsfrist: 13.03

Kommunikatør med skarp pen og strategisk tæft til Styrelsen for Patientklager

Styrelsen for Patientklager
Ansøgningsfrist: 15.03

Kommunikationskonsulent med markedsføringsgen

Dansk Håndbold Forbund
Ansøgningsfrist: 10.03

JA, DU SKAL ARBEJDE HÅRDT HER!

TV 2
Ansøgningsfrist: 10.03

Digital avisredaktion søger to barselsvikarer

Kristeligt Dagblad
Ansøgningsfrist: 18.03

Pressemedarbejder

Dansk Flygtningehjælp
Ansøgningsfrist: 25.02

Pressechef til pædagogernes fagforening

BUPL - BØRNE- OG UNGDOMSPÆDAGOGERNES LANDSFORBUND
Ansøgningsfrist: 08.03

Er du DR’s nye digitale madjournalist?

DR
Ansøgningsfrist: 24.02

Kommunikationschef

Økologisk Landsforening
Ansøgningsfrist: 06.03

Kommunikationschef

VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd
Ansøgningsfrist: 04.03

Adjunkt til Kommunikationsuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX)
Ansøgningsfrist: 01.03

Pressechef med blik for et af Danmarks vigtigste erhverv

Landbrugsstyrelsen
Ansøgningsfrist: 03.03

Redaktør til Roskilde Festivals mediehus

Roskilde Festival
Ansøgningsfrist: 03.03

Webredaktør (Barselsvikar) til Kommunikation på Københavns Universitet

Københavns Universitet
Ansøgningsfrist: 04.03

Skrivende redaktør til nyt magasin

Efterskoleforeningen
Ansøgningsfrist: 24.02