
DR har i dag løftet sløret for en række nye tiltag. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
’Deadline’ kommer fremover ikke til at blive sendt hver aften fra klokken 22.30.
Det fremgår af en pressemeddelelse fra DR, der har præsenteret en række forandringer som led i mediehusets digitale strategi.
DR2-flagskibets redaktion skal samles med nyheder på DRTV for at fungere bedre digitalt.
Fra årsskiftet vil ’Deadline’ derfor udkomme i et nyt format målrettet digitalt brug – og altså udkomme færre dage på flow-tv. Indtil da fortsætter ’Deadline’ som hidtil. Også P1-programmet ’Orientering’ går en anden og mere digital fremtid i møde. Det program skal på samme måde i højere grad udkomme digitalt og får færre timer som live-radio.
Flere dr.dk-formater lukkes
’Deadline’ og ’Orientering’ er ikke det eneste i DR Nyheder, der bliver berørt af den digitale fremtid. Indhold produceret specifikt til sociale medier vil blive droppet, og kommentarsporene på profilerne på sociale medier vil blive lukket.
Sektionerne ’Digitale Fortællinger’, ’Webdok’ og ’Mit Liv’, der alle har produceret digitale fortællinger og formater, nedlægges. I stedet vil DR satse på mere video og lyd, som er egnet til mobilen.
Den fremtidige skæbne for DR Nyheder er blevet præsenteret, i kølvandet på at DR i dag har været igennem en fyringsrunde som følge af den digitale strategi. I DR Nyheder, som ’Deadline’ ligger under, har 14 medarbejdere i formiddag fået besked om, at ledelsen har i sinde at afskedige dem.
”Vi har i dag meddelt, at vi har i sinde at afskedige 14 kolleger i DR Nyheder, og det er altid alvorligt. Men jeg tror på, at de forandringer, vi gennemfører, stiller os langt stærkere,” siger nyhedsdirektør i DR Sandy French i pressemeddelelsen.
”Vi har en vigtig demokratisk opgave med at nå 9 ud af 10 danskere med vores nyhedsindhold. Hvis vi skal løse den opgave, skal vi gennemføre markante omstillinger af vores tilbud til danskerne. Det er vigtigt, at også de brugere, som ikke er i kontakt med os via traditionelle platforme, får gavn af vores kvalitetsindhold,” tilføjer hun.
Nyhedsredaktion i Australien
Medarbejderne i DR Nyheder er i dag også blevet præsenteret for yderligere tiltag i nyhedsafdelingen.
Af den præsentation fremgår det, at DR Nyheder blandt andet vil oprette en nyhedsredaktion i Australien med fem medarbejdere.
Ambitionen er at styrke nyhedsovervågning, reaktionstid og beredskab på alle platforme, at give en bedre dækning på dr.dk og i Radioavisen i nattetimerne og om morgenen og at udvide DR Nyheders breaking-beredskab til at være døgnbemandet.
Det betyder, at der oprettes fem stillinger i Australien, og at nattevagter i DR Byen bliver nedlagt.
Redaktionen forventes at være i drift i løbet af sommeren eller efteråret 2023.
Tidsforskellen mellem Australien og Danmark gør, at medarbejdere kan være på arbejde i australske dagtimer, mens det er nat i Danmark. Det er en løsning, som Ritzau i forvejen benytter sig af.
Indlandsdækningen skal komme fra distrikter
Samtidig ændrer DR Nyheder på, hvordan indlandsdækningen fremover skal se ud.
Tidligere har der været en indlandsredaktion med base i Aarhus, der havde det ansvar. Nu bliver den indlandsredaktion smeltet sammen med DR Østjylland, og to sektioner bliver lukket ned.
Det fremgår af den præsentation, medarbejderne i DR Nyheder bliver præsenteret for i kølvandet på sindedagen, hvor i alt 47 DR-medarbejdere har fået besked om, at ledelsen har i sinde at fyre dem.
DR flyttede i 2020 ansvaret for mediehusets indlandsdækning til Aarhus med den ambition at lave mere journalistik fra hele Danmark i samarbejde med DR’s ni distrikter. Det er den Aarhus-redaktion, der nu flyttes ind under DR Østjylland.
I den forbindelse nedlægges der en chefstilling.
Opdateres
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.