Deadline 17.00 har fået et mere folkeligt udtryk, hvor seerne kan stille spørgsmål, og værten interviewer politikere i en sofa. Men redaktionen forsikrer, at det stadig er en hard core-nyhedsudsendelse.
DR2 præsenterede i mandags Deadlines nye udseende og form. I den tidlige udsendelse skal der nu interviewes i en sofa, og seerne får muligheden for at stille spørgsmål til politikere én gang om ugen. Der er dog ikke fare for, at politikerne får en blød og tilbagelænet tur i sofaen.
»Det er en hård sofa. Folk var nok bange for, at det var en blød sofa, hvor man sad og faldt hen. Man sidder godt, og det er ikke Go' Morgen Danmark,« siger programmets ene vært Jesper Larsen.
Han havde sin debut på det nye Deadline 17 onsdag eftermiddag, hvor han samtidig gav programmets nye indslag Spørgetid sin jomfrurejse. Her har seerne mulighed for at stille spørgsmål til politikerne i studiet via webcam. Og det er ikke helt problemfrit at arbejde sammen med seerne, mener han.
»Det kræver lidt tilvænning. Hvis jeg ikke føler, politikeren svarer ordentligt, så skal jeg følge op. Samtidig skal vi nå en fire-fem spørgsmål, så det er en balancegang mellem, at seerne skal have lov at stille spørgsmål, og jeg skal stille de opfølgende,« siger Jesper Larsen.
Målet med Spørgetid er blandt andet at komme tættere på seerne og deres virkelighed , siger redaktionschef Mette Hybel.
» Rigtig mange mediebosser taler om åbenhed og seer/lytter/læser-involvering, men i virkelighedens verden er det de færreste der tager ordentlig fat om det. Det gør vi til gengæld. Vi sender for seernes skyld. Vi vil gerne demonstrere ægte åbenhed og ægte interesse i vores seere, det er desuden lige ned i Public Service-solar plexus,« siger Mette Hybel.
Men det er ikke den eneste grund:
"Det er jo et supplement til de mange interviews og indslag vi laver, hvor det suverænt er redaktionen, der vinkler, formulerer spørgsmål, beslutter varigheder osv. Når en politiker bliver sat overfor en vælger på denne måde, så kan det faktisk være, vi får et lidt andet svar, end hvis er værten, der fremfører spørgsmålet. Det vil tiden jo vise, men det er forhåbningen at vi får nogle politikere at høre, der dropper lidt af de præprogrammrede spinstyrede korte sætninger – mere ærlighed, mindre taktik. Det ville ihvertfald være skønt, hvis det kunne blive en af sidegevinsterne," siger Mette Hybel.
Du har sagt, at det nye Deadline skal være mere velresearchet og jeres værter skal være endnu bedre klædt på end før.Ville det så ikke give mere mening at lade jeres dygtige værter stille spørgsmålene i stedet for seerne?
»Vi gør jo for pokker begge dele! Og det er jo suverænt os, der prioriterer i spørgsmålene og udvælger de bedste. Og så sørger vores vært naturligvis for at følge op med uddybende spørgsmå l og perspektiveringer. Det kan seerne jo ikke,« siger hun.
Baggrunden for relanceringen er ifølge Deadline selv, at programmet har mistet sin tidligere unikke position. Mette Hybel siger, at programmet i starten for ti år siden var det eneste nyhedsprogram, der havde så lang tid til interviews. Det patent har det ikke længere.
TV 2 News er gået meget frem, blandt andet fordi de også har meget tid. Er det grunden til, I relancerer?
»Nej, vi skal ikke sammenlignes med News. De kører hele tiden og har en løbende udvikling, og det gør de rigtig godt. Vi samler stof sammen til vores udsendelser og prioriterer for seeren, og det er VI rigtig gode til,« siger Mette Hybel.
I den sene udsendelse klokken 22.30 er der lanceret fire nye faste indslag. Onsdag aften var der premiere på Talknuserne, hvor førende økonomer skal faktatjekke påstande fra den politiske debat.
»Det sker så tit, at politikere slynger tal ud, som bare forbliver svævende i vinden, og som ingen orker at tjekke til bunds, og som derfor står til troende. Nu tager vi fat i én af de udtalelser og får førende økonomer til at undersøge, om der er hold i det, om tingene er så enkle som de ofte meldes ud at være,« siger Mette Hybel.
Onsdag aften var det SFs Ole Sohns udtalelse om, at regeringen var i gang med at udsulte den offentlige sektor, der stod for skud. Cheføkonomer fra AE-rådet og Cepos havde regnet på sagerne, men nåede ikke til samme konklusion.
»Det er ikke altid, de vil blive enige – tværtimod . Men det er jo netop en af pointerne. Økonomi er ikke en objektiv størrelse, resultater afhænger af de øjne der ser og regner og hvilke forudsætninger, der ligger til grund for beregningerne. Det handler om, at give seerne mulighed for at forstå, hvordan udregningerne er lavet, det handler om at komme dybere ind bag politikernes argumentation og forstå hvordan tingene hænger sammen,« siger Mette Hybel.
Læs mere om det nye Deadline her
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.