”De vil hyre med den ene hånd og fyre med den anden”

Jysk Fynske Medier skal skære 18 millioner kroner på den redaktionelle del af koncernen. Samtidig har de slået nye stillinger op. ”Det er vi meget utilfredse med,” siger tillidsrepræsentant Steffen Lilmoes. Ledelsen har ingen kommentarer

Jysk Fynske Medier står over for endnu en sparerunde.

Koncernen skal i løbet af de kommende par uger finde i alt 90 millioner kroner, som kan skæres væk. Og 18 millioner kroner af det samlede beløb skal spares på det redaktionelle område i koncernen, skrev Mediawatch tidligere i dag.

Det har vakt stor utilfredshed blandt medarbejderne på Jysk Fynske Medier, siger tillidsrepræsentant Steffen Lilmoes.

”Jeg tænker, det er mange penge. Alle områder i huset skal i gennemsnit cirka spare fem procent. Og der er nogle steder, som på distribution, hvor det er svært at spare. Ellers kommer avisen jo ikke ud. Så det redaktionelle skal spare lidt mere end fem procent,” siger Steffen Lilmoes.

Stillinger vil blive nedlagt

Han understreger, at han endnu ikke ved, hvad sparerunden præcis kommer til at betyde for de ansatte DJ-medlemmer i Jysk Fynske Medier. Men:

”Der er stillinger, der bliver nedlagt. Og i den forbindelse vil man ikke garantere, at alle i de nedlagte stillinger får et andet job i huset, selv om der kommer til at blive slået nye stillinger op. Det er vi meget utilfredse med,” siger han.

Lige nu har Jysk Fynske Medier blandt andet et stillingsopslag, hvor mediehuset søger efter redigerende til printcentralen i Esbjerg. I opslaget står der ikke, præcis hvor mange printredigerende Jysk Fynske Medier søger. 

”Det er uacceptabelt, at de vil hyre med den ene hånd og fyre med den anden,” siger Steffen Lilmoes.

Fra festdag til fucked

Jysk Fynske Medier har været igennem adskillige sparerunder de seneste tre år. 

I 2015 fusionerede Fynske Medier, Jyske Medier og Syddanske Medier, og lanceringen af mediekoncernen Jysk Fynske Medier blev kaldt en ”festdag for journalistikken” af den nu forhenværende chefredaktør i koncernen Troels Mylenberg.

Siden er 90 DJ-stillinger, ifølge Journalistens udredning af forløbet fra 2017, forsvundet.

Det har tæret på medarbejderne, siger Steffen Lilmoes

”Det føles som en lang spareøvelse. Det var ikke det, vi forventede, da vi gik ind i fusionen. Vi gik alle ind med optimisme og tro på fremtiden. Derfor er det selvfølgelig noget, vi er enormt skuffede og frustrerede over,” siger han og tilføjer:

”Det, vi trænger til, er ro. Og det skal være i en lang periode,” siger han.

Kan det ikke være svært at tro på?

”Jo. Men det er det, vi har brug for,” siger han og tilføjer:

”Det er også klart, at glade og tilfredse medarbejdere, der ikke føler, deres job er i spil hele tiden, selvfølgelig leverer bedre. Hvis man hele tiden går med den tanke i baghovedet, at måske ryger jeg i denne runde eller i den næste, så kan man ikke levere optimalt.”

Udmelding i slutningen af juni

Han er samtidig sikker på, at det vil gå ud over kvaliteten af journalistikken på Jysk Fynske Medier.

”Selvfølgelig gør det det. Jeg ved godt, at ledelsen i mange sparerunder siger, at nu får læserne og kunderne et bedre produkt, fordi vi fokuserer, og det er strategiske omlægninger, men det, mener jeg, er bullshit. Hvis man bliver færre, bliver produktet dårligere,” siger Steffen Lilmoes.

Journalisten har ringet til adminstrerende chefredaktør Peter Orry. Han fortæller, at ledelsen ikke ønsker at svare på kritikken, mens ”processen er i gang”.

”Vi kommenterer det, som vedrører den organisationelle del af spareplanen den 29. juni, og vi melder planen ud til medarbejderne den 28. juni,” siger han.

0 Kommentarer