De store medier bestemmer

   POOL. Freelancefotograferne bliver holdt uden for det kongelige bryllup. Det mener Pressefotografforbundet.Det er nemlig kun udvalgte fotografer, der må fotografere foran kirken, karetturen gennem byen og alle de andre begivenheder i forbindelse med brylluppet.Freelancerne bliver udelukket af de myndigheder, der fordeler de eftertragtede pladser. Det siger freelancefotograf Søren Skarby, næstformand i PFs bestyrelse.

 

 

 

POOL. Freelancefotograferne bliver holdt uden for det kongelige bryllup. Det mener Pressefotografforbundet.

Det er nemlig kun udvalgte fotografer, der må fotografere foran kirken, karetturen gennem byen og alle de andre begivenheder i forbindelse med brylluppet.

Freelancerne bliver udelukket af de myndigheder, der fordeler de eftertragtede pladser. Det siger freelancefotograf Søren Skarby, næstformand i PFs bestyrelse.

Udenrigsministeriet har på forhånd udpeget bestemte steder, hvor fotograferne må stå – de såkaldte pools. Søren Skarby fremhæver, at det udvalg, som Udenrigsministeriet har nedsat til at uddele pool-pladserne ikke er sammensat, så det afspejler medielandskabet. Det kræver reglerne ellers.

»Udvalget består udelukkende af repræsentanter fra de store medier og billedbureauer, og de deler kun pladser ud til sig selv,« siger han.

Jurist i Dansk Journalistforbund Anne Louise Schelin mener også, at freelancerne er overset.

»Det er urimeligt, at freelancerne ikke har en talsperson i udvalget, der kan sikre, at den gruppe også bliver tilgodeset,« siger hun.

Souschef i Udenrigsministeriets kommunikationsenhed Erik Farsø Madsen forklarer, at der i udvalget er repræsentanter for medier, der har en særstilling i kraft af deres public service-forpligtelse samt foreninger, der repræsenterer medier, og endelig de fotobureauer, der effektivt kan distribuere til såvel danske som udenlandske medier.

I øvrigt er udvalget forpligtet til at tilgodese ikke-repræsenterede mediers interesser, og det har udvalget gjort, siger Erik Farsø Madsen.

Der er udpeget 20 pools, hvor fotograferne må stå og tage billeder fra den 11. til den 14. maj. Der er cirka 600 fotograf-pladser i de 20 pools. Nogle fotografer har pladser i flere pools.

 

0 Kommentarer