De sidste ord

 Klip fra den afsluttende debat om næstformandsposten.

 
Klip fra den afsluttende debat om næstformandsposten.

Fred: "Jeg er blevet spurgt om, hvor bredt forbundet skal være. Vi skal ud der, hvor der bliver arbejdet med indhold. Det ville være dumt, hvis folk, der siger, de gerne vil ind i vores forbund, ikke får lov. Så velkommen til nye medlemmer."

Uffe: "Jeg mener ikke, at der er noget visionært i at vokse for vækstens skyld. Vi skal optage nye grupper, hvis det styrker os. Jeg kan ikke se, at det kan styrke os."

Fred: "Jeg stiller ikke op, fordi jeg vil sidde og administrere med Mogens. Vores klare profil er, at vi skal ud og lave aftaler, og vi skal være gode. Det bliver sagt, at der kommer enighed og ro, hvis jeg bliver næstformand. Men Uffe sidder stadig i forretningsudvalget, så der bliver ikke enighed og ro."

Uffe: "Mogens (formand, red.) og jeg er to meget forskellige mennesker, men det er da netop en styrke. Det er forskellen, der styrker os. Mange fremstiller det, som om der bliver vældig tummel med mig. Det vil jeg da sandelig håbe, at der bliver."

Fred: "Først spørgsmålet om indavl. Det er ikke særlig relevant. Det er et spørgsmål om holdninger. Jeg repræsenterer, er det meget seje faglige træk. Det er ikke interessant, om jeg sidder som faglig sekretær eller et andet sted. Man skal ikke forvente en revolution med mig. Jeg har det godt med medlemmerne, jeg har det godt ude på arbejdspladserne."

Fred: "Jeg har sagt det tidligere, og jeg vil sige det igen: Jeg vil arbejde hårdt for, at DJ er det forbund, der er bedst til at lave aftaler. Det er klassisk fagforeningsarbejde, og det er det, jeg står for."

Uffe: "Hvis I synes, det går godt, skal I ikke stemme på mig. Så skal I stemme på den anden kandidat og mere af det samme. Jeg står ikke for kontinuitet, men for en ny linje. Jeg vil ikke skamme mig over at bruge ordet solidaritet. Vi kan alle sammen blive syge, blive skilt, miste vores arbejde – der er der brug for solidaritet. Det er det, man har et fagforbund til."

Fred: "Med mig som næstformand får I en person med bred forhandlingserfaring. En næstformand, der altid kigger efter løsninger i stedet for konflikter. Efter sigende har jeg et bestemt rygmærke siddende på mig … Det har jeg – der står DJ."

0 Kommentarer