De nye superstuderende gider ikke sladderbladene

VIDEO: Journalistuddannelsen på RUC var i år den allersværeste uddannelse at komme ind på i hele kongeriet. Nu er det nye hold af 'superstuderende' startet. Hør her, hvad de drømmer om, og hvordan de vil forandre verden.

VIDEO: Journalistuddannelsen på RUC var i år den allersværeste uddannelse at komme ind på i hele kongeriet. Nu er det nye hold af 'superstuderende' startet. Hør her, hvad de drømmer om, og hvordan de vil forandre verden.

Journalisten.dk har mødt otte af de i alt 25, som slap igennem nåleøjet. Alle havde de en gennemsnitskarakter over det rekordhøje adgangskrav på 10,9.

Et niveau, som i sommer fik bloggeren Dorte Toft til at undre sig: Hvorfor vil unge overhovedet være journalister? spurgte hun.

»Jeg kan ikke anbefale nogen ung i dag at tage en journalistuddannelse, medmindre at det er så brændende et ønske, at man går i stykker, hvis man ikke får den uddannelse. Få hellere et stærkt fagligt speciale, og når erfaringerne er i hus, så brug det som brækjern til skribentkarrieren. Det vil også gøre godt for evnen til at gennemskue et stadigt mere komplekst samfund,« skrev hun.

Men de nye RUC-studerende ser anderledes på sagen.

Hør i indslaget deres tanker og drømme.

2 Kommentarer

Martin Hjort
11. SEPTEMBER 2010
Re: De nye superstuderende gider ikke sladderbladene

Kære Jounalisten.

Hvordan kan i konkludere, at disse "superstuderende", som I kalder de nye RUC-studerende (tag den DHJ'er og SDU'er), ikke gider sladderbladene? Det er der da ingenlunde dækning for i indslaget.

Der er én - undskyld mig - smånaiv pige, der siger, at hun "ikke håber", at hun vil "synke så dybt", som det må forstås, at man gør, når man laver underholdningsjournalistik. Men som hun også siger, så er det "svært at sige, når jeg sidder her og får min su ... men det håber jeg ikke". Med andre ord: Hun vil ikke afvise det. Mon ikke hun kommer kravlene, hvis pengene er store nok.

Denne gang var vi så heldige, at I havde været så venlige at smide en video op, så man kunne se, hvad der blev sagt. Og der var altså ikke bare det der ligende hold i Jeres vinkel. Pænt skræmmende - ikke mindst når man tænker på, hvordan Journalistens troværdighed var under gevaldig pres ifm. B.T. vs. Helle Thorning historierne. Hvad mon resultatet havde været, hvis I også dér havde interviewet kilderne til kamera?

Anne Burlund
9. SEPTEMBER 2010
Re: De nye superstuderende gider ikke sladderbladene

Det er misvisende at skrive, at de nye journalistik-studerende på RUC er "superstuderende" og alle har et gennemsnit på over 10.9. Den høje adgangskvotient gælder kun for de nye studerende, der starter på basis-studiet på RUC, og altså ikke de studerende, der er startet på Journalistik. Derfor vil de unge, der er blevet optaget med landets højeste snit i år, først starte på Journalistik om tidligst to år.