Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:48 25.02.2022 Anna Sol Jørgensen

De nominerede til ’den lille Cavling’ er blevet fundet

Der er blevet fundet tre nominerede til Kristian Dahls Mindelegat – også kaldet ’den lille Cavling’ – ud af de 14 indstillede projekter til prisen.

De nominerede er Nanna Muus Steffensen for dækningen af Afghanistan, Anne Kirstine Hermann for bogen ’Imperiets børn’, der fortæller om den danske kolonihistorie på Grønland samt Mikkel Vuorela og Johanne Pontoppidan Tuxen, der i bogen ’Naturvidenskaben genfortalt’ og medfølgende podcasts påtager sig ”den fantastiske opgave at forklare hele naturvidenskabens historie og sammenhæng i en overskuelig form”.

”Det er meget tydeligt i årets indstillinger, at der bliver skabt god journalistik under meget forskellige vilkår. Vi har glædet os over at læse vigtige bidrag både fra magasinpressen, lokalpressen, freelancere, bogudgivelser og de mere traditionelle nyhedsmedier.”

”To ud af de tre bidrag, vi har valgt at nominere i år, er journalister, som arbejder uden et medie i ryggen, og ikke desto mindre har formået at skabe fremragende journalistik,” siger formand for Kristian Dahls Mindelegat Pernille Aisinger i en pressemeddelelse.

Vinderen bliver udnævnt næste fredag, og med prisen følger et legat på 15.000 kroner.

SENESTE NYT

Flere nyheder