DE NOMINEREDE ER …

Cavling-komiteen har besluttet at nominere syv personer eller grupper til årets pris. Forudsætningen for nomineringen er, at mindst ét af komiteens medlemmer har støttet en af de foreslåede kandidater.

Cavling-komiteen har besluttet at nominere syv personer eller grupper til årets pris.
Forudsætningen for nomineringen er, at mindst ét af komiteens medlemmer har støttet en af de foreslåede kandidater.


l Erik Eisenberg, TV 2, Søren Funch og Jens Chr. Hansen, begge Jyllands-Posten, for deres opsigtsvækkende afsløringer, herunder dækningen af Hafnia-sagen, i en af landets mest magtfulde virksomheder Den Danske Bank.

l Nils Thorsen, Politiken, for hans interviewserie »Engle og dæmoner«. Nils Thorsen har formået at forny interview- og portrætgenren og givet et dybt kig ind i en række kendte danskeres sjæleliv.

l Jeppe Facius, Michael Holbek, Tom Jørgensen, Kim Kastrup, Anders-Peter Mathiasen og Georg Hilton, Ekstra Bladet, for serien »Statens Klike for Kunst«, hvor de morsomt, ihærdigt og med gå-på-mod har afdækket magtforholdene i toppen af den danske kunstverden.

l Jens Holsøe, Politiken, for hans målrettede research, som påviste, at bombningen af den kinesiske ambassade i Beograd ikke var en fejltagelse, som hævdet af Nato, og hans årelange dækning af konflikten i det tidligere Jugoslavien, båret af et stort engagement.

l Klaus Birch, Nordisk Film, for tv-udsendelsen »En mur af tavshed« om børns sorg i forbindelse med deres fars eller mors død, et tabuiseret og pinefuldt emne.

l Niels Christian Jung, DR Journalen og Olav Skaaning Andersen, DR-Sporten, for deres årelange arbejde for afsløring af doping i cykelsporten.

l Lars Jørgensen og Torben Rask Laursen, Ekstra Bladet, for deres massive og grundige afdækning af dopingproblemerne i international cykelsport, der har sat nye standarder for sportsjournalistik.

Hvem der modtager årets Cavling-pris offentliggøres den 12. januar om aftenen, og prisen overrækkes fredag den 14. januar kl. 15, i Journalisternes Hus, Gl. Strand 46.

Komiteen, der er nedsat af Dansk Journalistforbund, består af formanden Anna Vinding, DSB, Kurt Strand, Danmarks Radio, Betty Rasmussen, Fyens Stiftstidende, Carsten Ingemann, Jyllands-Posten og Lars Hørby, Ekstra Bladet.

0 Kommentarer