De hemmelige journalister

 Journalister er normalt ganske sluddervorne. Alligevel lykkedes det ikke JOURNALISTEN at finde dem, som skrev artiklen om Stig Tøfting.

 

Journalister er normalt ganske sluddervorne. Alligevel lykkedes det ikke JOURNALISTEN at finde dem, som skrev artiklen om Stig Tøfting.

Digterkyser og sladdertasker. Ugebladsjournalister har mange øgenavne. Men de lever ikke op til dem midt i en krisesituation, som den SE og HØR er havnet i. Ingen på bladet vil fortælle eller bare give et hint om, hvem der har skrevet historien om Stig Tøfting.

"TEAM SE og HØR" lyder bylinen.

Ifølge den kasserede chefredaktør, Peter Salskov, skyldes det "private årsager". Han fortalte TV-Avisen, at det var tre journalister på SE og HØR, som skrev historien i fællesskab. Mere vil han ikke sige om den sag.

Ifølge en helt anden kilde, som ringede til JOURNALISTEN den dag, SE og HØR udkom med den grumme historie, skyldes bylinen, at "de er bange for Hells Angels."

Stig Tøfting har gode venner blandt englene. Men denne ellers saftige forklaring er der dog ingen, som køber på SE og HØR.

"Nej, den har jeg ikke hørt før," griner Kenth G. Madsen, journalist på SE og HØR.

En anelse lys kan han dog kaste over sagen:

"Den, der har skrevet artiklen, er ikke fast medarbejder på bladet. Flere medarbejdere har dog været med til at researche historien gennem et par måneder. Blandt andet har de forsøgt at få Tøfting i tale mundtligt og skriftligt – dog uden held."

Mere vil Kenth G. Madsen ikke fortælle.

Peter Bugge, som skriver mange af SE og HØRs forsidehistorier, er slet ikke til at klemme noget ud af.

– Ved du hvem, der har skrevet artiklen?

"Du får det ikke at vide," siger Peter Bugge bestemt.

– Hvorfor ikke?

"Vi har aftalt at holde sammen på det punkt."

– Er det dig, der har skrevet den?

"Hvis jeg havde skrevet den, havde der været byline på. Jeg mener, man skal stå ved det, man skriver."

Mere ville han ikke sige.

Læs også: "Folk elsker at hade os", Selvcensur på SE og HØR, og Udenlandsk presse: Intet privatliv til Tøfting.

 

0 Kommentarer