De gratis glæder

Det er gratis at besøge Knossos på Kreta, hvis du er i besiddelse af et pressekort, men til gengæld må også journalister hive pungen op af lommen, hvis de vil besøge Tycho Brahe Planetariet i København.
Det er to af de knap 100 tip om muligheder og begrænsninger i de gratis glæder, pressekortet giver, der findes på internetadressen http://www.rabat.hotforum.dk

Sidste efterår beskrev Journalisten i en artikel, hvordan tyske journalister med pressekortet i hånden kan opnå rabat på stort set alt fra biler til sexlegetøj. Det fik journalist Rene Bellog til at undre sig over, at der ikke fandtes nogen oversigt over de rabatmuligheder, gratis entreer mv., som det danske pressekort giver. Derfor oprettede han forummet, der er åbent for alle.

Dog skriver Rene Bellog, at alle kritiske indlæg om at bruge rabatter vil blive slettet fra hjemmesiden. Disse indlæg henviser han i stedet til – Journalisten.

Knap så afslappet tager næstformand i Journalistforbundet, Fred Jacobsen, diskussionen om de etiske aspekter, der følger med de gratis glæder.

»Pressekortet er et arbejdsredskab, og det skal have en værdi i det øjeblik, man skal udføre sit journalistiske hverv. Derfor bryder jeg mig ikke om, at man laver en liste over, hvilke fordele af kommerciel art pressekortet kan give. Det er en devaluering af pressekortet,« siger han.

0 Kommentarer