De gamle røg ud

Trods strejker lykkedes det ikke medarbejderne på Berlingske Tidende at forhindre nedskæringer. Ledelsen fyrede 15, de fleste over 45 år.

Sorte tirsdag, tirsdag den 4. september, fik 15 journalister på Berlingske Tidende en fyreseddel. Uden anden begrundelse end besparelser.

Fællesnævneren er, at de fleste er omkring 50 år med 10 – 30 års anciennitet.

Mange af dem kommer til at gå fra en løn på 35 – 40.000 til understøttelse på 12.000.

"Det er en katastrofe for de folk. Deres væsentligste erfaring er fra dagblade, hvor det jo som bekendt ikke buldrer derudaf," siger Per Nielsen fra Journalistforbundets JobService. Han har stort set opholdt sig i Det Berlingske Hus siden den tirsdag, dels for at stå til rådighed, dels for at rådgive, men også for at forsøge at forhandle ordentlige fratrædelsesordninger og efteruddannelse igennem for hver enkelt.

Den ældste af de fyrede fylder snart 59 og har været på Berlingske Tidende i ti år. Den næstældste er kun et år yngre og har været på avisen i 30 år. Mange mellem 45 og 55 år med 10 – 20 års anciennitet.

Den yngste blandt de fyrede fylder snart 35 og har været på Berlingske i otte år, mens den næstyngste meget snart fylder 40 og har været på avisen i syv år.

Læs også: Styrkeprøven

0 Kommentarer