Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:51 28.02.2022 Kerstin Bruun-Hansen

De er usynlige og bliver tit glemt – men nu retter TV 2 op og nævner fotografers navne

De er usynlige og bliver tit glemt – men nu retter TV 2 op og nævner fotografers navne

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Når TV 2 i de her dage og uger stiller om til deres udsendte journalister i Ukraine, er det ikke kun navnet på reporteren eller korrespondenten, der bliver nævnt.

Tv-stationen er nemlig mere systematisk og vedholdende end tidligere med også at nævne navnet på den tv-fotograf, der står bag kameraet i det krigsramte land. Det fortæller TV 2’s nyhedschef, Jacob Kwon.

”Det har været et ønske længe, men vi har ikke altid været så gode til at få det gjort. Og det synes vi ikke er fair, for fotografen er mindst lige så vigtig og afgørende som korrespondenten,” fortæller han.

Nyhedschefen forklarer, at det ikke er noget, fotograferne specifikt har bedt om. Men han er ikke i tvivl om, at de værdsætter det.

”Vi forsøger virkelig at være systematiske med det. Alle vores folk derude er så vigtige for, at vi kan agere og passe på hinanden i en krigssituation, men fordi fotograferne er usynlige, er der en tendens til nogle gange at glemme dem,” siger Jakob Kwon.

Journalisten har tidligere talt med fire af ’de usynlige korrespondenter’, der står på den anden side af kameraet, når Puk Damsgård, Rasmus Tantholdt og de andre kendte korrespondenter rapporterer fra verdens krigszoner. Læs interviewene her.

SENESTE NYT

Flere nyheder