De bedste fotojournalister

"Jeg er rigtig glad, og jeg er frygtelig nervøs."

"Jeg er rigtig glad, og jeg er frygtelig nervøs."

Nogenlunde sådan kan man sammendrage Søren Pagters tale, da han åbnede fotoudstillingen "©dk" – en jubilæums-udstilling i anledning af ti-året for fotojournalistuddannelsen på Danmarks Journalisthøjskole.

Søren Pagter er leder af uddannelsen og fik ideen til at invitere samtlige nuværende og tidligere elever til konkurrencen. 66 ud af 153 indsendte billeder.

Mens et sted mellem 100 og 200 fotografer og fotografi-interesserede ventede i spænding i Øksnehallen, afslørede Søren Pagter de tre vindere.

Peter Funch var den første, som fik 15.000 kroner. Han vandt for de efterhånden kendte ansigter med masker over mund og næse, som han fotograferede kort efter terror-angrebet på World Trade Center. Freelanceren Anders Vendelbo vandt med billedet af en stenkastende mand, og den tredje vinder blev Ulrik Pedersen, fotograf på JydskeVestkysten, der har fanget øjeblikket, hvor en silo på Gråsten Havn falder mod jorden.

Udstillingen fortsætter til Århus Rådhus (5.november-17.november), hvor der bliver kåret en fjerde vinder, og derefter til Danmarks Fotomuseum i Herning (18.januar-23.marts).

Samtlige billeder på udstillingen er udgivet i bogen "©dk", der er udgivet af Forlaget Ajour.

Læs også: Hvad med journalistikken?

0 Kommentarer