Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:21 28.04.2021 Kerstin Bruun-Hansen

De ændrede Danmark: MeToo-portrætter kommer på museum

Fotojournalist Sofia Busks portrætter af 14 af de kvinder, som sidste år stod frem og fortalte om deres oplevelser med seksuelle krænkelser og sexisme, bliver nu udstillet på museum.

Det er ’Køn – gender museum Danmark’ i Aarhus, der fra 28. maj til 25. juli udstiller billederne. De er oprindeligt lavet til Jyllands-Posten med tekster af Marchen Neel Gjertsen.

Ud over Sofie Linde møder vi blandt andre Kirstine Holst, hvis borgerforslag om aktivt samtykke ved sex fik Folketinget til at vedtage den ny ’samtykkelov’, Mette Schak, som har fået ændret regler for indretning af skurvogne, så det er muligt at tage privat bad, og regionsmedlem Maria Gudme, medinitiativtager til underskriftindsamlingen ’én blandt os’.

”I sine portrætter af kvinderne har fotograf Sofia Busk arbejdet med en tidløs fornemmelse, som på én gang er rolig og kraftfuld, og som har fokus på udtryk og følelser. Resultatet er portrætter, som ikke er fæstnet til tid og rum, men som kan leve og inspirere i eftertiden,” skriver museet.

SENESTE NYT

Flere nyheder