DDF glade for 18 måneders praktik

Fra et arbejdsgiversynspunkt er det en stor fordel, at de studerende fra DMJX har 18 måneder i praktik, siger direktør i DDF Ebbe Dal.

Fra et arbejdsgiversynspunkt er det en stor fordel, at de studerende fra DMJX har 18 måneder i praktik, siger direktør i DDF Ebbe Dal.

Formand for Dansk Journalistforbund Mogens Blicher-Bjerregaard satte i sidste uge gang i diskussionen om praktiktid. I et blogindlæg skrev formanden, at det var på tide at de studerende fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole havde 12 måneder i praktik.

De studerendes forening KaJ var hurtigt ude med kritik af forslaget, og Anne-Mette Svane, chefredaktør på Politiken, var heller ikke glad for det. Nu melder Danske Dagblades Forening sig i koret af kritikere.

»Vores opfattelse er, at det er en rigtig fin ting, at vi de sidste 11-12 år har haft tre journalistuddannelser, hvor der er forskellige måder at blive journalist på. Danmarks Medie- og Journalisthøjskole har en meget hands-on baseret uddannelse, der sigter mod den praktiske journalistgerning, og det er vi glade for,« siger administrerende direktør i Danske Dagblades Forening Ebbe Dal til Journalisten.dk

Mogens Blicher-Bjerregaard så gerne, at man erstattede et halvt års praktik med mere akademisk undervisning. Det generelle undervisningsniveau i det danske samfund er stigende, og det er vigtigt, at journalisterne kan følge med, lyder det fra formanden i DJ. Men fra et arbejdsgiversynspunkt er der også andre ting, der er vigtige.

»For dagbladene er det en stor fordel, at praktikanterne kan være i den samme virksomhed i 18 måneder. Dagbladene er alle sammen på en række platforme. Der er behov for at praktikanterne kan lære de forskellige medietyper inden for koncernen at kende. Og set fra et arbejdsgiversynspunkt er det jo normalt godt, hvis man kan have praktikanterne længe,« mener Ebbe Dal.

Han peger også på, at den lange praktikperiode giver de studerende nogle helt andre muligheder.

»Det er jo blevet normalt, at praktikanterne deler de 18 måneder op mellem forskellige virksomheder. Det giver bredere erfaring og det skaber diversitet blandt de nyuddannede journalister,« siger han til Journalisten.dk

0 Kommentarer