DBU indskærper regler for pressen

I en mail til danske sportsredaktioner indskærpede DBU mandag reglerne for pressens interview med landsholdsspillere, blandt andet at spillere og trænere ikke kontaktes telefonisk.

I en mail til danske sportsredaktioner indskærpede DBU mandag reglerne for pressens interview med landsholdsspillere, blandt andet at spillere og trænere ikke kontaktes telefonisk.

Fodboldlandsholdets træningspas mandag markerede en slags fredsslutning mellem sportsjournalister og fodboldlandsholdet efter den famøse presseboykot, der fulgte landskampen mod Portugal i september.

Men fem timer før træningen havde DBU udsendt en mail til pressen, hvori man indskærpede nogle af de retningslinjer, der tidligere er aftalt med foreningen Danske Sportsjournalister.

I mailen forklarer DBU indskærpelsen med, at visse medier i september brød aftalerne.

"Under landsholdssamlingen op til VM-kvalifikationskampene mod Ungarn og Portugal i september måned erfarede vi imidlertid, at tre veletablerede, landsdækkende medier overtrådte nogle af de fundamentale aftaler for tidspunkterne for interviews med spillerne og trænerne," hedder det således i mailen.

De retningslinjer, DBU hentyder til, er, at interview med spillere og trænere udelukkende må foregå inden træningen. Journalister må således ikke henvende sig til spillerne efter træningen, og de må heller ikke forsøge at ringe til dem mellem træningspassene.

DBU påpeger også, at spillerne alene kan forventes at udtale sig om sportslige emner.

I meddelelsen varsler DBUs kommunikationschef, Lars Berendt, dog en mulig justering af reglerne for kontakten mellem landsholdet og journalister.

"Foranlediget af den generelle udvikling i det danske mediebillede gennem de seneste par år og udviklingen indenfor arbejdsform og relationer, som DBU har oplevet i den samme periode, vil DBU benytte efteråret på at vurdere kontaktformen mellem landsholdstruppen og de akkrediteringsberettigede medier," skriver han.

Meddelelsen kan læses i sin helhed på Danskesportsjournalister.dk.

0 Kommentarer