Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:18 08.02.2023 Sebastian Goos

DBU fortryder Qatar-kommunikation

DBU fortryder Qatar-kommunikation

Formand for DBU Jesper Møller og fodbolddirektør for DBU Peter Møller under et pressemøde under fodbold-VM i Qatar. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

DBU’s kommunikation var ikke optimal i forbindelse med VM-slutrunden i Qatar, hvor den sportslige ledelse skulle forholde sig til for mange spørgsmål fra journalister om forhold i Qatar.

Det vurderer DBU-fodbolddirektør Peter Møller i et interview med B.T., hvor han blandt andet siger, at politiske spørgsmål ved kommende slutrunder skal stiles til DBU-formand Jesper Møller og ikke den sportslige ledelse i form af Peter Møller eller træner Kasper Hjulmand.

Netop Jesper Møller kom i fokus, da han efter en periode med tavshed trådte frem på et pressemøde i landsholdslejren i Qatar. Ifølge Peter Møller var det Jesper Møllers eget forslag at holde pressemødet:

”Vi syntes selvfølgelig, det var en rigtig god idé, at han gjorde det. Det er ikke os fra den sportslige afdeling, der skal tegne den politiske linje i DBU. Det er en direktør, en bestyrelse og en formand, der skal det. Det er ikke en fodbolddirektørs eller en landstræners opgave,“ siger han.

I interviewet til B.T. fortæller Peter Møller også, at DBU forud for slutrunden havde sagt, at journalister godt måtte stille spørgsmål til spillere og trænere om det kontroversielle VM i Qatar, men at man ikke kunne forvente at få svar.

Anderledes lød dog opfordringen fra DBU-formand Jesper Møller forud for slutrunden, hvor han på konferencen Play the Game under adskillige sportsjournalisters påhør direkte opfordrede journalister til at lade være med at stille spørgsmål om slutrunden i Qatar til spillerne:

”Jeg synes, at medierne skal lade vores spillere være i fred og lade dem spille fodbold, når turneringen er gået i gang. Jeg ved ikke, om det kommer til at ske, men nu har jeg sagt det igen,” lød det fra Jesper Møller på talerstolen.

Til Journalisten har flere sportsjournalister kritiseret den udmelding, som ifølge DBU er taget ud af en sammenhæng.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder