DBU forbyder EM-spillerne at bruge Twitter

Landstræner Morten Olsen står bag forbud mod sociale medier under sommerens EM-slutrunde. Kritikken hagler ned fra blandt andre kulturminister Uffe Elbæk og landsholdsmålmand Thomas Sørensen.

Landstræner Morten Olsen står bag forbud mod sociale medier under sommerens EM-slutrunde. Kritikken hagler ned fra blandt andre kulturminister Uffe Elbæk og landsholdsmålmand Thomas Sørensen.

Ingen brug af Twitter eller andre sociale medier under EM-slutrunden til sommer. Det er budskabet fra landstræner Morten Olsen og Dansk Boldspils Union (DBU) til landsholdspillerne.

»Vi har en aftale med spillerne om, at de ikke er aktive på de sociale medier under EM,« siger kommunikationschef Lars Berendt til sporten.tv2.dk.

Overfor Ritzau uddyber han.

»Spillerne har aldrig brugt private Twitter-accounts eller Facebook, når de har været i landsholdslejren, så der er ikke noget nyt i det,« siger Lars Berendt, mens han understreger, at det har været det har været landstrænerens politik fra start.

»Det har landstræneren ikke ønsket, at de gjorde i landsholdslejren. Hverken til slutrunder, eller når de spiller kampe i Danmark.«

DBU foretrækker i stedet, at spillerne bruger de anviste tidspunkter til at kommunikere med omverdenen på.

»Der er så megen kommunikation under et EM, at vi begrænser tidspunkterne til mødet med medierne,« siger Lars Berendt.

Selv om forbuddet angiveligt har flere år på bagen, ærgrer det stadig landsholdsmålmanden Thomas Sørensen

»Hvis der slet ikke må siges noget, det ville være ærgerligt. Hvis man ikke kunne videregive en eller anden form for information om, hvad vi går og laver, uden at det selvfølgelig er taktik og så videre, som vi røber,« siger Thomas Sørensen til sporten.tv2.dk.

Direktør for Spillerforeningen, Mads Øland, mener, at DBU har lavet en underlig udmelding.
»Selvfølgelig skal spillerne tænke sig om, det siger sig selv. Men det er en underlig udmelding. Det er jo voksne mennesker, der godt kan tænke sig om. Så jeg forstår ikke, hvorfor DBU føler behov for at sætte sådanne restriktioner op, og jeg synes bestemt ikke, at det er nødvendigt med et sådant forbud, siger Mads Øland til ekstrabladet.dk.

Han påpeger, at spillerne ofte kommunikerer med omverdenen:
»Der er jo ikke tale om spillere, som er fuldstændig urutinerede i forhold til kommunikation. De ved godt, hvordan de skal gebærde sig, og derfor tror jeg heller ikke, at et egentlig forbud mod brug af sociale medier kommer på tale til sommer,« siger Mads Øland

Thomas Sørensen og Mads Øland er helt på linje med blandt andre kulturminister Uffe Elbæk (R). Han siger til jp.dk:

»Jeg har fortsat kun hørt om dette gennem medierne, men jeg forstår ikke DBU's argumentation for, at spillerne ikke skulle måtte bruge twitter under slutrunden. Jeg synes ikke, det er fornuftigt, og jeg synes, det er en forkert beslutning.«

Ministeren forstår ikke DBU's argumentation med, at spillerne udelukkende må kommunikere med omverdenen på bestemte tidspunkter.

»Jeg respekterer, at DBU er uafhængige og suverænt kan træffe denne beslutning, men jeg forstår den ikke, og jeg håber, at de vil komme med en mere nuanceret forklaring på, hvorfor spillerne ikke må bruge twitter under EM,« siger Uffe Elbæk.

Venstres kulturordfører, Michael Aastrup, kalder DBU's beslutning for censur:
»Det er decideret i modstrid med alt, hvad vi står for i Danmark. Vi burde om nogen højne ytringsfriheden.«

Han opfordrer Uffe Elbæk til gå ind i sagen. Det afviser ministeren, da han mener, at mediernes omtale af sagen nok skal få budskabet frem til DBU.

»Jeg får de samme billeder i hovedet som Michael Aastrup, når jeg hører dette. Danmark og danskere bør til hver en tid værne om den individuelle ytringsfrihed,« siger Uffe Elbæk.

Flere af landsholdets spillere bruger twitter. Heriblandt Simon Kjær, Nicklas Bendtner, Christian Eriksen og Thomas Sørensen.

0 Kommentarer