Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:45 17.11.2022 Anna Sol Jørgensen

DBU: Behandling af Rasmus Tantholdt i Qatar er uacceptabel

DBU: Behandling af Rasmus Tantholdt i Qatar er uacceptabel

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Direktøren for Dansk Boldspil Union (DBU) tog sig til hovedet, da han så klippet med TV 2-korrespondent Rasmus Tantholdt, der blev truet med at få ødelagt tv-holdets kamera af sikkerhedsfolk i Qatar.

Det siger han til B.T., hvor han kalder det skuffende og uacceptabelt, at det fandt sted.

”Men jeg noterer mig også med tilfredshed, at man også fra Qatars side mener, det er uacceptabelt. Man har hurtigt været ude og sige, at det var en fejl – og man gav en undskyldning, inden historien gik verden rundt,” siger Jakob Jensen, direktør for DBU, til B.T.

Rasmus Tantholdt var tirsdag aften igennem live på TV 2, da han pludselig blev afbrudt af sikkerhedsfolk i Qatars hovedstad, Doha.

De truede ham blandt andet med at ødelægge TV 2’s kamera, da de ikke mente, han havde tilladelse til at filme i det offentlige rum. Det var på trods af, at Rasmus Tantholdt fremviste sin akkreditering. Efterfølgende har Qatars Supreme Comittee udstedt en officiel beklagelse.

Den beklagelse er dog ikke nok til at stille Danske Medier og den globale organisation for den frie presse World Association of News Publishers (WAN-IFRA) tilfredse. De kræver handling fra det internationale fodboldforbund FIFA.

”Når FIFA har besluttet, at fodboldbegivenheden alligevel skal finde sted i dette land, så er det også FIFAs ansvar at sikre, at journalister kan være trygge og udføre deres arbejde i fred for chikane og trusler,” siger administrerende direktør i Danske Medier Mads Brandstrup.

SENESTE NYT

Flere nyheder