David Trads stopper på Metro

Dagen efter Per Mikael Jensens fratrædelse som administrerende direktør på Metro International trækker David Trads, der var ansvarlig for forretningsudvikling, sig også fra firmaet. Han afviser ikke endnu et samarbejde med Per Mikael Jensen i fremtiden, siger han til Journalisten

David Trads trækker sig i dag fra sin stilling i Metro International efter blot et år som ansvarlig for forretningsudvikling og indholdsproduktion. Det sker dagen efter, at administrerende direktør for Metro International Per Mikael Jensen har forladt sit job.

Hvorfor stopper du nu?
Der er to grunde til det. Metro har valgt fremover at have fuld fokus på Latinamerika, og det giver god mening. Men hvis jeg skulle have fortsat, var jeg nødt til at flytte dertil. Den anden grund er, at jeg har arbejdet meget tæt sammen med Per Mikael Jensen, og så giver det god mening, at jeg også stopper, når han stopper.

Kan du ikke arbejde uden ham?
Jo jo, jeg har bare været meget glad for at arbejde sammen med ham. Men den første grund er også den vigtigste. Det er næsten 100 % årsagen til, at jeg forlader jobbet.

Skal du arbejde sammen med Per Mikael Jensen igen?
Det er der ikke konkrete planer om, men hvem ved? Vi har arbejdet sammen tre gange, og det er ikke usandsynligt, at vi finder ud af noget igen.

Du skriver på din Facebook, at du ikke ved, hvad du skal lave nu. Du skriver dog, at du har en forretningside, der vil passe perfekt ind på det danske marked. Hvad er det for en ide?
Det er hemmeligt. Men det er en god ide. Det kunne godt være, jeg skulle tage den op af idekassen nu, men jeg kan desværre ikke fortælle noget om det.

Hvad er branchens udfordring i dag?
Det er simpelt og enkelt: Der er færre danskere, der føler sig fristet af at betale for journalistik på dagbladsområdet. Dagbladenes indtægter falder, og det betyder, at der er færre ressourcer til at lave god journalistik. Det handler om at knække den kode, hvis man skal overleve.

Den ide, du snakkede om før … Kan den kække koden?
Det vil jeg håbe. Jeg ved også, at det ikke er en let opgave. Det, som danskerne bruger mest tid på, er at forbruge af medierne. Der er et meget stort marked, så det handler om nye måder at tænke på.

Du udtalte den anden dag, at trykte medier er færdige om ti år. Så det er vel ikke der, du skal arbejde fremover?
For at præcisere, så sagde jeg, at det betalte dagblad er færdigt om ti år. Det betyder ikke, at de titler, vi kender, forsvinder. Der er mange, der vil få succes ved at overgå fra papir til digitalt.

Kan du forestille dig at være journalist igen?
Jeg har altid haft det sådan, at en af de store gaver ved at være journalist er, at man kan skifte mellem at være chef og journalist. Der er ikke mange brancher, hvor man kan det. Så ja, jeg kunne godt forestille mig det.

Ærgrer du dig over noget i din tid hos Metro?
Næh. Jeg ærgrer mig dog over, at det ikke blev til mere end et år. Jeg ville gerne have fortsat i længere tid. Men jeg synes, at det, jeg har været med til at lave i det år, er gået godt. Især udviklingen af den digitale platform i Latinamerika.

0 Kommentarer