David Trads på vej til udlandet

Mindre end et halvt år efter at David Trads forlod Nyhedsavisen for at blive »redaktionel projektleder« i Berlingske Media, har han fået nyt job i Washington, erfarer Journalisten.dk.

Mindre end et halvt år efter at David Trads forlod Nyhedsavisen for at blive »redaktionel projektleder« i Berlingske Media, har han fået nyt job i Washington, erfarer Journalisten.dk.

Den 1. januar overtager David Trads jobbet som ny korrespondent for Berlingske Tidende i Washington. Og efter eget udsagn er det et drømmejob, han nu skal bestride:

»Det er rent ud sagt fantastisk,« siger David Trads til Journalisten.dk med tilføjelsen:

»Det er mit journalistiske drømmejob. Jeg har været korrespondent i Moskva før, da Moskva var i centrum. Og det er et privilegium at komme til Washington, der står foran en utroligt spændende tid. For uanset om Obama eller McCain vinder valget, så er det USA i en ny verden, hvor der også er konkurrence om magten fra især Kina og Indien.«

Indtil David Trads flytter til USA, fortsætter han i sit nuværende job som redaktionel projektleder, hvor han foreløbig har haft ansvaret for udviklingen af et nyt website for Berlingske Media, Sporten.dk.

»Der kommer en to-tre-fire stykker mere, inden jeg rejser, som jeg er stærkt invovlveret i. Det er forskellige websites, hvoraf nogle er klassiske journalistiske sites, og nogle er sites, der er absolut nytænkende i forhold til, hvad vi normalt har set mediehuse lave i Danmark,« siger David Trads.

Inden jobbene på Berlingske Media og Nyhedsavisen var David Trads i en periode politisk kommentator og skribent på Ugemagasinet FOKUS, som var Aller-koncernens bud på et magasin for mænd. Og før det skiftede han job flere gange og var blandt andet på Information og Jyllands-Posten. Han afviser dog, at han stikker af fra det nuværende job som redaktionel projektleder i utide:

»Nu har jeg været chef i meget lang tid, og da det her dukkede op som en mulighed, var jeg ikke i tvivl,« siger David Trads.

I Washington afløser han Berlingske Tidendes nuværende korrespondent, Karl Erik Stougaard, og med til USA rejser Trads' kone, journalist Rikke Viemose.

PS: Den frie encyklopædi Wikipedia er lidt bagefter med at registrere jobskiftene. Her står det anført, at David Trads stadig arbejder på Nyhedsavisen, mens tiden på FOKUS er udeladt.

(opdateret 15:24)

0 Kommentarer