David Trads’ afløser fundet

En 43-årig kvinde sætter sig i David Trads' tidligere chefstol i Berlingske Media.

En 43-årig kvinde sætter sig i David Trads' tidligere chefstol i Berlingske Media.

Udviklingschefen i Berlingske Media skifter køn i det nye år. David Trads tiltræder en stilling som USA-korrespondent for Berlingske Tidende til januar 2009. Hans gamle stilling, udviklingschef i Berlingske Media, overtages af chefredaktør på Forbrugerrådets blad TÆNK Pernille Tranberg 1. februar.

Pernille Tranberg er uddannet journalist, har en 'Master of Journalism' fra Columbia University, New York, og er medstifter af K2 – et netværk for kvindelige journalister, som er eller vil være ledere. I 2007 gav K2 koncernchef for Berlingske Media Lisbeth Knudsen K2-prisen for at ansætte og fastholde kvinder i ledende stillinger. David Trads, som dengang var chefredaktør på Nyhedsavisen, modtog den mindre prestigefyldte K2-næse, da ingen kvinder fandt vejen til de øverste ledelsesposter.

Læs artiklen: K2 hænger David Trads til tørre 

Læs også: David Trads på vej til udlandet

2 Kommentarer

Jan Eskildsen
21. NOVEMBER 2008
Re: David Trads' afløser fundet
Jaja, men nu står der da også, at hun har en master - det er da fint, at Berlingske kan finde ud af at ansætte kvindelige ledere, når de oppustede mandschauvinister hos Politiken ikke kan.
Hans Mortensen
20. NOVEMBER 2008
Re: David Trads' afløser fundet
Man kunne jo også have skrevet om de kvalifikationer, som Pernille Tranberg utvivlsomt har. Nu valgte vores fagblad så i stedet at skrive om hendes køn. Og det er da også en mulighed. Den er bare ikke særligt respektfuld overfor kvindelige ledere, der gerne vil vurderes på lige vilkår.