Dating-journalister fik aldrig deres penge

Jan Klarskov Kristensen har titel af kommunikationschef i et nyt firma og tillige mondæn adresse på Strandvejen. Men han har ikke råd til at betale de freelancere, han i sin tid fik til at skrive artikler til Magasinet Dating.

Jan Klarskov Kristensen har titel af kommunikationschef i et nyt firma og tillige mondæn adresse på Strandvejen. Men han har ikke råd til at betale de freelancere, han i sin tid fik til at skrive artikler til Magasinet Dating.

For to et halvt år siden startede Jan Klarskov Kristensen Magasinet Dating – et trykt magasin for den voksende gruppe af singler på dating-markedet. Han hyrede en række freelancere, der gik i gang med at skrive artikler til magasinet. Men magasinet lukkede, og i dag står flere af disse stadig med ubetalte fakturaer.

Shit happens – magasiner går ned, og folk mister penge. Det accepterer de fleste freelancere – også dem, der har penge til gode hos Jan Klarskov. Men i dette tilfælde føler de sig en anelse provokerede. Klarskov er nemlig på ingen måde en slagen mand i dansk erhvervsliv. Han har titel af kommunikationschef i firmaet Fimase, som han selv har stiftet, og som har stor succes med at tilbyde faciliteter til private aktie-handlere, og han bor blandt rigmænd i et hus på den rigtige side af Strandvejen i Skovshoved.

Men når freelancerne fra Dating-magasinet gerne vil have deres honorarer – i alt omkring 50.000 kroner – for det arbejde, de lavede for ham, er Jan Klarskov Kristensen desværre alt andet end en rigmand. Faktisk ejer han ikke en krone.

Det var også konklusionen, da DJ for nylig mødte op på Strandvejen med en foged. Klarskov kunne dokumentere, at han ikke ejede en eneste af de herligheder, der omgav ham.

»En meget frustrerende sag,« lyder det fra juridisk konsulent i DJ Christian Dølpher, der kan fortælle, at sagen har været gennem hele retssystemet.

30. juni sidste år kom der endelig en dom på, at freelancerne havde krav på deres penge. Men da pengene skulle falde, erklærede Klarskov sig økonomisk insolvent, hvilket freder ham fra kravet i seks måneder. Og da den tid udløb i april i år, kom der så en ny insolvens-begæring fra Klarskov, der altså – i egen udlægning – endnu ikke er kommet økonomisk på fode.

Det fik DJ til at tage til Skovshoved med en foged, men det blev altså med uforrettet sag.

»Hvis der er fast ejendom, en bil eller for den sags skyld et stereoanlæg, så kan vi tage et udlæg i det. Men da vi troppede op, kunne fogeden konstatere, at han ikke ejede noget. Så vi fik absolut intet ud af det,« fortæller Christian Dølpher.

Jan Klarskov Kristensen forsikrer over for Journalisten.dk, at han har været igennem en helt almindelig konkurs.

»Det er ikke, fordi jeg har lavet en smart finte.«

Men hvordan hænger det sammen, at du har adresse på Strandvejen, er kommunikationschef i Day Tradecenter, men ikke ejer en krone?

»Selv om man ikke kan betale noget, kan man stadig bo på en adresse og have et job. Det hænger ikke nødvendigvis sammen. Jeg har ikke en krone, og det har jeg fortalt Dansk Journalistforbund ved flere lejligheder, men det troede de ikke på, så de kom ud for at kigge.«

Får freelancerne nogensinde deres penge?

»Når der bliver mulighed for det, arbejder vi på at lave et forlig med kreditorerne, hvor der forhåbentlig er noget.«

Blandt de involverede freelancere fra Dating-magasinet er man for længst begyndt at indstille sig på, at der aldrig kommer nogen penge. Men det virker stadig provokerende, når man i danske medier kan læse om Klarskov, der stolt fortæller om sit firmas succes.

»Jeg synes godt nok, det er krænkende, at han skylder mig nogle penge, og så fortsætter han bare med et andet firma,« fortæller Majbritt Lund.

For hende har bekendtskabet med Jan Klarskov Kristensen været en lærestreg.

»Den her sag har lært mig, at når det begynder at se skidt ud med betalingen første gang, så kan man lige så godt skrue bissen på med det samme og stoppe leveringen. Så kan det godt være, man mister kunden, men hvem vil have en kunde, hvor man skal diskutere for at få sine penge?«

Sara Skaarup er en anden af de freelancere, der har spildt ulønnet arbejdstid på Dating-magasinet.

»Jeg er løbet ind i en fusker, og det sker af og til. Det, jeg har lært, er at stole lidt mere på min mavefornemmelse. Manden var ligesom mere en sælgertype, end han var redaktør, og jeg kunne måske godt have sagt mig selv, at den ikke var helt god,« siger Sara Skaarup, der ikke mindst ærgrer sig over, at hun har brugt en god kilde, uden at der kom noget ud af det.

Efter at have forsøgt stort set alt ærgrer DJ’s juridiske konsulent Christian Dølpher sig over, at juraen tillader smarte folk som Klarskov at smyge sig uden om deres gæld.

»Jeg ville gerne kunne sige, at der er et modtræk. Men jeg må konstatere, at det er et system, hvor nogle mennesker har svært ved at få deres penge, og nogle er ekstremt dygtige til at dokumentere, at de ikke ejer noget,« siger Christian Dølpher.

28 Kommentarer

Allan Bager
9. MAJ 2020
Man hører desværre om flere og flere sager med dårlige betalere. Da jeg var studerende, arbejdede jeg Freelance for Tekstspot, som for et års tiden måtte erklære sig konkurs, fordi en stor kunde tog røven på dem.

Det er skræmmende så mange svindlere, der findes, og jeg synes, det er svært at gardere sig imod - særligt som mindre freelancer, hvor man ikke har råd til juridisk assistance i forhold til udformning af kontrakter.

Efter at have arbejdet nogle år i online-marketing-branchen står det mig klart, at nogle brancher er væsentlig værre end andre, hvad angår depraverede typer. Med min erfaring er det ingen overraskelse, at det lige er en tosse inden for dating, der handler uetisk. Der findes nemlig mange skruppelløse mennesker i datingnichen. Det samme gør sig gældende for følgende andre nicher: lån, akasse-rådgivning, sexlegetøj og testsider.
Hans Dagfinn
21. SEPTEMBER 2017
Dette er ret almindeligt
Dette er ret almindeligt problem.

Min hjemmeside - http://www.hurtiglannu.com/lan-trods-rki/
Povl Lønebr
6. DECEMBER 2013
Jan Klarskov Kristensen

Jan Klarskov Kristensen
Titel:
Adresse: Bachstr. 1, CH-9060 Bütschwil, Schweiz

Tilknyttede og tidligere tilknyttede virksomheder: Cvr-nr: 12542194 - ANPARTSSELSKABET AF 01.11.1988
Cvr-nr: 26437024 - CALLNET ApS
Cvr-nr: 27647596 - CTM HOLDING ApS
Cvr-nr: 27647685 - TESTSKOLEN ApS
Cvr-nr: 28300220 - KLARSKOV MEDIA ApS
Cvr-nr: 29801495 - CALL MANAGEMENT ApS
Cvr-nr: 32083455 - FIMASE ApS
Cvr-nr: 32939198 - INVESTORMESSEN ApS
Cvr-nr: 33085133 - SALGSHUSET ApS
Cvr-nr: 22037110 - ApS MATR. NR. 850 SUNDBYØSTER


Povl Lønberg
6. DECEMBER 2013
Jeg vil også gerne melde mig
Jeg vil også gerne melde mig til at få skovlen under Jan Klarskov Kristensen. Jeg indrykkede reklamer på Tv2 for ham - han betalte aldrig og jeg har søgt ham alle steder med advokat mv. Jeg har for nylig set han har adresse i Schweiz. Jeg er blevet 250.000 fattigere p.g.a. Jan - og hjælper gerne med oplysninger mv. Det må da være en sag for Kaare Qvist på DR's serier....
Mette Hansen
13. SEPTEMBER 2013
Ville være fedt hvis nogle
Ville være fedt hvis nogle har fået skovlen under ham.
Med venlig hilsen
Mette Hansen
http://www.i-dating.dk

Flere