Dating.dk-ejer vil relancere Nyhedsavisen

Manden bag Dating.dk og Arto.dk, Morten Wagner, er en af de nye investorer i Nyhedsavisen. Og han har store planer, fortæller han Journalisten.dk. Arbejdsmetoden bliver »ekstrem business«.

Manden bag Dating.dk og Arto.dk, Morten Wagner, er en af de nye investorer i Nyhedsavisen. Og han har store planer, fortæller han Journalisten.dk. Arbejdsmetoden bliver »ekstrem business«.

Det er ikke mister-hvem-som-helst, der nu satser nogle af sine sparepenge på Nyhedsavisen. Den 35-årige millionær og ejer af et fabriksnyt jetfly Morten Wagner har godt nok ikke tidligere været direkte involveret i den traditionelle mediebranche. Til gengæld er hans selskab Freeway dominerende på det danske internetmarked.

Freeway har således godt 20 web-universer, der tilsammen står for mere end 40 procent af alle sidevisninger blandt samtlige danske websites. En helt usædvanlig unik position, som Morten Wagner nu håber at kunne styrke yderligere med nattens investering i Nyhedsavisen.

»Vi vil gerne sprede os ud over nyhedsformidlingen. Og med vores erfaring fra Freeway så tror vi, at kombinationen af online og offline betyder, at vi kan tilbyde annoncører og mediabureauer en bedre deal med bredere dækning og krydssalg. Og dermed kan vi komme til at sidde på en større del af reklamebudgetterne. Samtidig kan vi udnytte vores salgsstyrke fra Freeway,« siger Morten Wagner til Journalisten.dk, der allerede i november antydede, at han var på vej ind i mediebranchen.

Hvad der konkret skal ske, er ikke aftalt i detaljer. Tværtimod.

»Morten Lund (Skype-millionær og ny hovedinvestor i Nyhedsavisen, red.) og jeg arbejder ikke ud fra store businessplaner. Vi har en mere improviseret tilgang til tingene. Filosofien er, at vi løser det hen ad vejen. For det går alligevel aldrig, som man har planlagt. Det er vores holdning,« siger Morten Wagner og tilføjer:

»Det bliver i hvert fald spændende at se, hvad vi finder på – og hvad Morten Lund finder på. Og både han og jeg er ret gode til at tjene penge.«

En ting ligger dog fast. Freeways engagement i Nyhedsavisen kommer hovedsageligt til at dreje sig om Nyhedsavisens online-udgave – Avisen.dk, som hidtil ikke har været særligt højt prioriteret.

»Vi kommer til at have rigtigt meget med dem at gøre angående online-delen. Avisen.dk trænger til en kærlig hånd. Rigtig hurtigt. Og der antager jeg, at vi i løbet af første kvartal i år gennemfører en relancering af hele sitet,« siger Morten Wagner.

Forandringerne går ikke på det redaktionelle, men mere på hvordan sitet kan tjene flere penge.

»Det handler om, at vi skal optimere det til annoncørernes behov … noget af det, som vi har forstand på i forvejen. Samtidig kunne man godt forestille sig, at vi på vores eksisterende sites som Arto og Dating.dk fik nogle nyhedsfeeds leveret fra Nyhedsavisen.«

Morten Wagner understreger, at det hele er meget nyt. Mulighederne har kun været diskuteret i »et par uger«, og først i går nat kom aftalen på plads.

»Morten Lund og jeg havde to møder i går. Det sidste var fra klokken 1:40 til 3:30 i nat på Rio Bravo,« siger han.

Freeways medstifter vil ikke afsløre, hvor mange penge han har valgt at investere i Nyhedsavisen, men lader forstå, at der ikke er tale om et stort beløb.

»Vi laver aldrig nogensinde investeringer, der bringer virksomhedens ve og vel i fare. Vi satser ikke arvesølvet. Vi satser kun så meget, at hvis det går galt, så kan vi fortsætte usåret,« siger han og kalder investeringen for »afgrænset«.

»Men vi er blevet overbevist af Morten Lund, som er min gode ven. Jeg har kendt Morten Lund i rigtig mange år. Og han har stor respekt for os og omvendt.«

Morten Wagner er samtidig blevet lovet, at der bliver skåret kraftigt ned på udgifterne på Nyhedsavisen, for dermed at kunne nå break-even på et tidspunkt.

»Jeg tror, der kommer til at ske et udskillelsesløb blandt gratisaviserne nu. Så det er mere et spørgsmål om, hvem der kan holde det ud længst. Og der har jeg tillid til Morten Lund.« 

Freeways administrerende direktør bebuder i øvrigt, at styringen og udviklingen af Nyhedsavisen og Avsen.dk fremover vil ske efter arbejdsmetoden »ekstrem business«.

Det indebærer, at man vil klø voldsomt på og løse problemerne, »som de kommer hen ad vejen«.

Morten Wagner får i øvrigt muligvis plads i den nye bestyrelse for Nyhedsavisen, men det ligger endnu ikke helt fast.

»Så vidt jeg har forstået det, så skal jeg have en plads i bestyrelsen. Det har der i hvert fald været talt om. Men vi ved det ikke helt endnu – andet end, at dealen nu er lukket,« siger Morten Wagner.

På længere sigt rumler han også med tanken om at gå ind i web-tv.

»Vi vil gerne ind i flere medier. Nu er vi online og i aviserne, og så kunne det være, at det næste var andre platforme som web-tv. Men jeg tror ikke på at lave en egentlig tv-station. Det handler om at levere det, som annoncørerne og mediabureauerne efterspørger.«

Læs også artiklen: Web-pionerer bliver mediemoguler.

0 Kommentarer